Primul oraș din România unde purtarea măștii de protecție devine obligatorie la ieșirea din casă! Măsura se aplică de luni

Publicat: 04/04/2020 | 10:44

Tot mai multe măsuri de protecție se aplică din cauza epidemiei de coronavirus. Într-un județ din România purtarea echipamentului de protecție devine obligatorie. Noua regulă se aplică de luni.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a decis, vineri seara, că se impune purtarea mijloacelor de protecţie a gurii şi a nasului în spaţiile publice de către toţii cetăţenii din judeţul Galați, se arată într-o informare transmisă de Prefectura Galaţi, scrie Agerpres. (CITEȘTE ȘI: ASISTENTELE MEDICALE DIN IAȘI RĂBUFNESC! ACESTEA FAC ACUZAȚII GRAVE MEDICILOR. ”NU RESPECTĂ…”)

Decizia intră în vigoare începând de luni şi se aplică în spaţii publice, precum spaţiile comerciale, pieţe, instituţii publice, şantiere. (VEZI ȘI: IMAGINI INCREDIBILE ÎN BACĂU! MAI MULȚI TINERI IAU LA BĂTAIE UN POLIȚIST, ÎN TIMP CE COLEGUL AGENTULUI VORBEȘTE LA TELEFON)

Sursa citată mai precizează că nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protecţie să fie măşti medicale. Se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura. Decizia are ca scop protejarea celor din jur, în cazul în care o persoană ar putea fi infectată, dar fără să prezinte simptome.

De asemenea, persoanele din conducerea spaţiilor publice amintite au obligaţia să se asigure că angajaţii şi vizitatorii/clienţii pun în aplicare măsura CJSU Galaţi.