Primul oraș din România care va avea lavoare mobile pe străzi

Publicat: 01/04/2020 | 20:52

Unul dintre lucrurile esențiale pe care oamenii trebuie să îl facă în contextul epidemie de coronavirus este să se spele des pe mâini, pentru a elimina microbii și a preveni contaminarea cu virusul COVID-19. Iar pentru ca lumea să poată să respecte această regulă minimă, un oraș din România a decis instalarea unor lavoare mobile pe străzi.

Orașul Buzău este primul loc în care cetățenii vor beneficia de lavoarele mobile. Astfel, locuitorii o să poată să îşi spele mâinile cu apă şi cu săpun după ce coboară din autobuz sau înainte să ajungă acasă de la cumpărături, potrivit stiridebuzau.ro.

Primăria orașului a decis montarea a zeci de lavoare mobile, în zonele aglomerate ale orașului. Aparatele o să fie acționate la picior și o să aibă la bază un rezervor de 24 de litri, cu rol și de susținere. (CITEȘTE ȘI: MINISTRUL APĂRĂRII, DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ! PE CINE A LUAT CONSILIER MEDICAL)

„Nu există niciun contact al mâinilor cu aceste lavoare. Pentru săpunul lichid se apasă cu cotul. Vor fi încărcate de fiecare dată când va fi necesar”, a declarat primarul Constantin Toma, conform sursei citate.

În Buzău au fost deja comandate deja 50 de lavoare unui retailer de bricolaj și urmează să se cumpere alte 50 de bucăți. Costul unui astfel de dispozitiv se ridică la 600 de lei, cu montaj cu tot, cheltuielile fiind suportate din bugetul local.(VEZI ȘI: LA NIVEL MONDIAL, CAZURILE DE COVID-19 AU AJUNS LA APROAPE 900.000)

„Sunt studii care arată că spălatul frecvent cu apă şi săpun este sfânt în acest context. Buzoienii vor avea posibilitatea să se spele frecvent pe mâini, înainte de a se îndreptate spre casă. De asemenea măsuri au nevoie chiar și echipele de intervenție, polițiștii, militarii din patrule. Ele vor rămâne funcționale și după această pandemie”, a mai declarat primarul.