Primul județ din România în care s-au interzis slujbele în Biserică

Publicat: 12/03/2020 | 17:34

Noul coronavirus a ajuns și în România, în prezent pe teritoriul țării au fost confirmate 48 de cazuri, de oameni infectați cu virusul COVID-19, dintre care șase au fost declarați vindecați. Alte 1,556 de persoane se află în carantină instituționalizată și un număr de 13,646 se află în izolare la domiciliu.

În acest context, în România s-au închis școlile, s-au sistat o serie de activități publice, iar numeroase companii au hotărât ca angajații să lucreze de acasă. Pentru a preveni răspândirea virusului au fost interzise și adunările de oameni, în cadrul la tot felul de evenimente.

Iar pentru a susține aceste inițiative autoritățile maramureșene au hotărât și suspendarea tuturor slujbelor religioase alte tuturor cultelor, în zilele de sâmbătă și duminică. (CITEȘTE ȘI: TUDOR CHIRILĂ CERE ÎNCHIDEREA BISERICILOR, DUPĂ CE AU FOST ÎNCHISE TEATRELE DIN PRICINA CORONAVIRUSULUI)

„Se suspenda efectuarea serviciului religios”

Astfel, Maramureșul devine primul județ în care nu se vor mai ține ore de After School până în data de 22 martie, iar slujbele religioase nu vor mai avea ține deloc, începând cu data de astăzi și până în data de 31 martie.

„Se suspenda pana la data de 22 martie a.c., in judetul nostru desfasurarea activitatilor in cadrul Programului After School, dar și alte programe cultural-educaționale care implica copiii, cu posibilitate de prelungire. La unitatile de invatamant preuniversitar de stat si private din judetul nostru va fi prezent la sediile acestora doar personalul strict necesar, conducere, contabilitate, secretariat si paza. Celelalte cadre didactice si personalul auxiliar raman acasa, pana la data de 22 martie a.c. Masura poate fi prelungita in functie de evolutia situatiei la nivel national. Se suspenda efectuarea serviciului religios pentru toate cultele religisoase, pana la de 31 martie a.c., in zilele de sambata si duminica. Lacasele de cult raman deschise, dar nu vor fi oficiate slujbe religioase”, a declarat purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului, Dan Bucă.