Primul centru de vaccinare direct în mașină din România! Unde se va deschide

Publicat: 14/04/2021 | 16:24

Vești bune pentru cei din județul Hunedoara. Autorităţile vor deschide, în premieră, primul centru de vaccinare direct în mașină. Astfel oamenii vor putea fi imunizați direct în maşină, în parcarea unui mall din municipiul Deva.

Centrul de vaccinare va permite imunizarea ocupanţilor unui autoturism care se vor deplasa în parcarea mall-ului. Circuitele şi spaţiile necesare urmează să fie amenajate pe patru fluxuri de lucru. (CITEȘTE ȘI: DECIZIE SURPRINZĂTOARE! JOHNSON&JOHNSON AMÂNĂ LIVRAREA VACCINULUI ANTI-COVID ÎN EUROPA)

„Este o idee la care lucrăm de mai multe săptămâni. Am primit acceptul pentru organizarea unui asemenea centru de vaccinare în parcarea Shopping City Deva. Acolo vom putea merge cu patru fluxuri de vaccinare”, a declarat directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Sebastian Mezei.

Cel mai probabil, acest centru va fi deschis din data de 24 aprilie, iar detalii despre cum vor fi organizate fluxurile de vaccinare o să fie prezentate în următoarea perioadă. Autoritățile au mai precizat că procesul de imunizare ar putea fi folosit vaccinul Johnson&Johnson, deoarece se utilizează într-o singură doză şi nu necesită condiţii speciale de stocare. Mai mult, nu va fi nevoie de o programare prealabilă pentru vaccinare.

(VEZI ȘI: ÎNCĂ UN VACCIN ANTI-COVID-19 DEZVOLTAT DE RUSIA! „O SĂ FIE DISPONIBIL LA IARNĂ SAU CEL TÂRZIU PRIMĂVARA VIITOARE”)

 

Sursa foto: Shutterstock