Primul caz de coronavirus semnalat la Giurgiu!

Publicat: 09/03/2020 | 20:35

Este vorba, conform informațiilor furnizate de Prefectura Giurgiu, despre o persoană de sex feminin în vârstă de 39 ani care s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Giurgiu.

Aceasta avea o stare de sănătate alterată și a declarat medicilor că în perioada 23.02 – 24.02.2020 a participat la un seminar desfășurat în Giurgiu, al cărui lector a fost un cetățean italian venit din zona Padova, Italia.

Medicii UPU i-au recoltat acesteia probe pe care le-au trimis la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din București.

De asemenea, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Vlașca” Giurgiu, în scopul transportării acesteia cu o izoletă la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din București.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit în această seară, în ședință extraordinară, pentru adoptarea unor măsuri în vederea prevenirii infectării / propagării infecției cu noul coronavirus, în urma cazului semnalat în cursul acestei zile, 9 martie, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Giurgiu.

În cadrul ședinței, s-au stabilit următoarele:

1. Adoptarea măsurii de testare și izolare la domiciliu pentru familia, colegii de serviciu, participanții la seminarul desfășurat în municipiul Giurgiu în perioada 23.02 – 24.02.2020, precum și a altor personae cu care a intrat în contact, în cazul în care rezultatul la testul efectuat persoanei în cauză va fi pozitiv. În acest sens, Direcția de Sănătate Giurgiu a demarat ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor care au intrat în contact cu femeia de 39 de ani.

2. Interzicerea desfășurării în spațiul public a tuturor evenimentelor la care numărul participanților este mai mic de 1.000 de persoane, pe raza județului Giurgiu.