Primul ajutor pentru ”Spitalul morții” vine de la Organizația ”Salvați Copiii”: aparatură medicală de 46.000 de euro

Publicat: 01/04/2020 | 17:54

Organizația Salvați Copiii a făcut anunțul: vor fi livrate primele echipamente de protecţie şi aparatură medicală, în valoare totală de 46.850 de euro, către Spitalul Județean din Suceava.

SITUAȚIE TOT MAI DRAMATICĂ ÎN SUCEAVA! AU FOST ANUNȚATE DOUĂ DECESE ÎN FAMILIA DIRECTORULUI DE LA SPITALUL JUDEȚEAN

„Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Sfântul Ioan cel Nou’ din Suceava, unde zeci de cadre medicale au fost contaminate cu SARS-CoV2 şi zeci de pacienţi şi-au pierdut viaţa, va primi de azi, prin intermediul mecanismului de urgenţă deschis de Salvaţi Copiii România, o primă tranşă de echipamente de protecţie şi aparatură medicală vitale: un ventilator de suport respirator, patru injectomate şi echipamente de protecţie constând în mănuşi chirurgicale, măşti de protecţie, viziere, combinezoane de protecţie, bonete, botoşi şi 375 kg de dezinfectanţi de nivel înalt pentru suprafeţe/instrumentar medical şi aeromicrofloră. Costul total al dotării este de 46.850 de euro, cu o finanţare de 26.500 de euro din partea Garanti BBVA Group”, este anunțul făcut, potrivit agerpres.ro.

NOI DEZVĂLUIRI ȘOCANTE DESPRE SITUAȚIA DIN SPITALUL SUCEAVA! „OAMENII SUNT LĂSAȚI SĂ MOARĂ DE FOAME, LA PROPRIU”

„Peste 50 de spitale din Bucureşti şi din ţară au accesat până acum mecanismul de urgenţă deschis de Salvaţi Copiii, solicitându-ne echipamente de protecţie, consumabile şi aparatură medicală vitală. Opt spitale au fost deja echipate pentru a putea face faţă situaţiei speciale şi grave create de pandemia de coronavirus”, se menţionează în comunicat.

Iohannis a retras decorația Spitalului Județean din Suceava

Președintele țării, Klaus Iohannis, a retras decorația pe care, anul trecut, Administrația Prezidențială o dăduse Spitalului Județean Suceava.

FOTO. IMAGINI CUTREMURĂTOARE DIN SPITALUL JUDEȚEAN DIN SUCEAVA, ACOLO UNDE A FOST DEPISTAT CEL MAI MARE FOCAR DE COVID-19 DIN ROMÂNIA

Unității spitalicești i se oferise, în aprilie 2019, Ordinul ”Meritul Sanitar” în grad de Cavaler. Miercuri, 1 aprilie, Iohannis a semnat decretul privind retragerea ordinului.

Motivul: gravele gafe privind gesttionarea crizei de COVID-19.

”În temeiul prevederilor art. 94 lit. b) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, precum și ale Legii nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații, republicată, având în vedere gravele deficiențe în activitate constatate în perioada stării de urgență provocate de pandemia de COVID-19, de natură să anuleze orice rezultate meritorii obținute anterior, președintele Klaus Iohannis a retras Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 205 din 5 aprilie 2019, Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.”