Primele declarații ale părinților copilului din Pitești care a murit din cauza unei anestezii la o clinică de stomatologie. “Nu m-au lăsat să stau acolo! O să…”

Publicat: 27/02/2020 | 18:16

Părinții copilului mort în urma unei anestezii făcute la o clinică stomatologică din Pitești au dat prima lor declarație. Au fost cele dintâi momente în care ei spun că au putut vorbi mai coerent după ce micuțul lor de doar patru ani și opt luni a murit în urma anesteziei totale.

Părinții au fost împreună la poliția municipiului Pitești, acolo unde au dat declarații în dosarul de ucidere din culpă deschis de autorități. Ei spun că nu au fost chemați, ci au fost de bunăvoie. În plus, nu vor lăsa lucrurile așa și vor merge în instanță. Consideră că nu au nicio vină în acest caz și ca vina aparține exclusiv celor care s-au ocupat de copilul lor.

Am fost audiați, adică ne-au chemat dânșii, dar nu obligatoriu, noi au venit de bunăvoie. Nu am primit niciun răspuns cu privire la ce s-a întâmplat cu copilul meu. Reprezentanții clinicii mi-au transmis un singur mesaj, condoleanțe și atât. O să-i dăm în judecată, bineînțeles. Eu cred că este vina exclusivă a medicilor de acolo”, a spus tatăl copilului decedat.

La rândul ei, mama micuțului a declarat: “Nu am stat în cabinet, nu m-au lăsat să stau acolo. Anestezistul nu mi-a zis nimic după ce a venit ambulanța, a ieșit doar doamna doctoră și mi-a zis să mă liniștesc”.

Copilul a intrat în stop cardio-respirator în urma unei anestezii făcute la o clinică stomatologică şi a murit, pe 12 februarie, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Poliţia Judeţeană Argeş a transmis că urmează a fi schimbată încadrarea juridică în cauză, noua încadrare fiind aceea de ucidere din culpă.