Primele declarații ale medicilor care au ajuns în Italia: ”Partea de pregătire de care am beneficiat…”

Publicat: 07/04/2020 | 23:18

Echipa formată din medici și asistenți medicali români a ajuns marți, 7 aprilie în Italia, în zona Milano, pentru a oferi ajutor în tratarea persoanelor infectate cu coronavirus. Personalul medical din România va ajuta una dintre cele mai afectate zone de coronavirus.

Personalul medical din România, selectat pe bază de voluntariat, va acționa la Milano, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19, potrivit MApN.

În prezent, în Italia, peste 10.000 de români lucrează în sistemul sanitar. (CITEȘTE ȘI: CE TIP DE PRODUSE S-AU VÂNDUT CEL MAI MULT LA NIVEL GLOBAL, ÎN PLINĂ PANDEMIE DE CORONAVIRUS! UN SINGUR SECTOR A ÎNREGISTRAT CREȘTERI SUBSTANȚIALE)

„Sigur că frica și emoțiile sunt parte din viața fiecărui om, însă partea de pregătire de care am beneficiat de-a lungul anilor este cea care ne dă încredere să mergem mai departe și să minimalizăm toate riscurile, atât medicale cât și nemedicale din timpul acestei misiuni”, a spus medicul Alin Suciu (UPU Smurd Bihor) la Antena 3.

Și China, Cuba și Albania și-au trimis medici voluntari în spijinul italienilor. George Bologan, ambasadorul României în Italia, a declarat la Digi24 că cei 15 medici și asistenți „știu să facă onoare numelui de român și să demonstreze valoarea solidarității. Dacă cuvântul solidaritate părea că şi-a pierdut din forță, acum revine oferind vieții politice europene şi nu doar o altă tonalitate. Solidaritatea dincolo de hotare şi chiar de clasă socială este esențială. Prieteniile se cunosc la nevoie și mâna întinsă la momentul potrivit nu se uită”.