Primele declarații ale colegilor lui Călin Doboș, după ce medicul a fost încătușat: “Nu există acte medicale valide”. Motivul pentru care încerca să plece din România

Publicat: 12/12/2020 | 19:17

Colegii medicului Călin Doboș au acceptat să dea declarații despre condamnarea acestuia la trei ani de închisoare cu executare și, totodată, despre arestarea sa. În plus, specialiștii care au lucrat alături de renumitul estetician au subliniat că el nu încerca să plece din România ca să scape de pedeapsă, ci pentru că își dorea să fie prezent la petrecerea restrânsă organizată de ziua băiatului său.

Primele declarații ale colegilor lui Călin Doboș, după ce medicul estetician a fost încătușat

Conform dezvăluirilor făcute de colegii lui Călin Doboș, acestuia i s-au refuzat anumite drepturi pe parcursul dosarului deschis după moartea pacientei căreia i-a făcut o intervenție de liposucție. Ei au subliniat și că expertiza medico-legală nu a ținut cont nici de opinia celor din Colegiului Medicilor din București, care au concluzionat că nu există o legătură de cauzalitate între decesul victimei și operația de liposucție efectuată de medicul Călin Doboș.

Condamnarea lui Călin Doboș este șocantă, mai ales pentru că acesta a fost achitat de prima instanță care a judecat dosarul, fiind declarat nevinovat. În plus, au fost invalidate multe dintre documentele de medicină legală existente la dosar, întocmite fără respectarea legilor și regulamentelor în vigoare. Se naște astfel întrebarea: pe ce se bazează condamnarea sa, atâta vreme cât nu există acte medicale valide care să indice acest lucru.

Surse judicare care cunosc dosarul ne-au relatat că, pe tot parcursul procesului, acestuia i s-a refuzat dreptul ca expert sau parte care să participe la efectuarea expertizelor medico-legale, iar pe parcursul constatarilor medico legale s-au realizat ingerinte de către alți medici curenti ai victimei, în scopul denaturarii aflarii adevărului. Nu a fost examinat nici instrumentul medical (canula) utilizat de către Doboș cu ocazia lipsucției. Canula folosită de dr. Doboș nu putea produce perforația intestinului pacientei. De asemenea, instanța a reținut metoda uscată ca fiind utilizată în timpul procedurii medicale. În realitate, Doboș a folosit metoda umedă la realizarea operației de liposcuție. Expertiza medico-legală nu a ținut cont nici de opinia Colegiului Medicilor din București, care a concluzionat că nu există o legătură de cauzalitate între decesul victimei și operația de liposucție efectuată de către Călin Doboș”, se arată în comunicatul oferit de colegii renumitului estetician, relatează spynews.ro.

Echipa lui Călin Doboș susține că acesta nu încerca să fugă de pedeapsă, ci să ajungă la ziua fiului său

“Motivul pentru care acesta se afla în Vama Nadlac era o deplasare stabilită cu mult timp înainte, prilejuită de un eveniment familial: pe data de 14 decembrie urma să sărbătoreasca aniversarea fiului său. De altfel, hotărârea instanței de judecată a fost făcută publică pe canalele uzuale de comunicare, în noaptea de 11 spre 12 decembrie anul curent, deci nu poate exista nicio legatură între deplasarea acestuia și anunțul instanței de judecată”, au mai declarat cei din echipa doctorului Călin Doboș, conform sursei citată.

Călin Doboș, preferat de numeroase vedete din România

Medicul estetician Călin Doboș le-a ajutat pe multe dintre vedetele din România să păcălească timpul sau să se “tuneze”; printre persoanele publice care s-au lăsat pe mâna lui se numără: Bianca Drăgușanu, Claudia Pavel, Silvia Popescu și Denisa Tănase și Nicoleta Luciu. În urmă cu două luni, soția lui Zsolt Csergo a venit la București și și-a făcut rejuvenare facială în cabinetul doctorului Călin Doboș; intervenția estetică a fost filmată.

În urmă cu mai bine de jumătate de ani, renumitul specialist și fosta soție a lui Victor Slav au fost prezenți în platoul emisiunii “Vorbește Lumea”, unde au vorbit despre operațiile estetice pe care fosta prezentatoare și le-a făcut.