Primele condamnări la închisoare cu executare în dosarul „Droguri pentru vedete”

Publicat: 22/12/2020 | 23:50

Mega-dosarul ”Droguri pentru vedete” se îndreaptă spre final. Dealerii care aveau printre clienți nume grele din showbiz s-au ales cu ani grei de pușcărie, în primă instanță. Magistrații au dat sentința în cazul traficanților care i-au vândut droguri de 60.000 de euro fiului lui Marian Ionescu, liderul formației Direcția 5. 

D.A.S. (Departamentul de Anchete Speciale al Cancan.ro) a intrat în posesia unor amănunte uluitoare, de ultimă oră, legate de mega-dosarul traficanților de droguri care „alimentau” nume grele din showbiz.

În 2018, un mega-scandal cu droguri de mare risc a cutremurat lumea mondenă. Mai multe vedete autohtone au fost audiate de procurorii DIICOT. Printre cei care au stat față în față cu oamenii legii și au dat explicații în dosar s-au numărat regretatul designer Răzvan Ciobanu, liderul trupei ”Direcției 5”, Marian Ionescu, dar și fiul acestuia, Carmin.

Ani grei de închisoare pentru traficanți

După aproximativ doi ani de la acțiunile de amploare ale procurorilor de la ”Crimă Organizată”, dosarul drogurilor din showbiz se îndreaptă către final. Cei trei dealeri care alimentau vedetele cu droguri și-au aflat pedepsele. (CITEȘTE ȘI: DEALERII CARE ALIMENTAU VIP-URILE CU DROGURI AU FOST LĂSAȚI LIBERI!)

Dealerii care alimentau VIP-urile cu droguri ași-au aflat pedepsele: câte trei ani și opt luni de închisoare cu executare

Potrivit unor surse din mediul judiciar, în urmă cu câteva zile, magistrații de la Tribunalul București s-au pronunțat în cazul celor trei inculpați din mega-dosarul „Droguri pentru vedete”.

Adrian Cărbunescu, Andrei Vinicius Damian și George Gheorghiu s-au ales fiecare cu o pedeapsă de trei ani și opt luni de închisoare cu executare. Judecătorii au decis distrugerea substanțelor stupefiante pe care autoritățile le-au descoperit în ampla acțiune din urmă cu doi ani, dar și confiscarea unor sume importante de bani pe care traficanții le-ar fi dobândit din vânzarea drogurilor. (NU RATA: SCANDALUL DROGURILOR L-A RĂVĂȘIT PE CARMIN IONESCU! FILMĂRI STUPEFIANTE CU FIUL LIDERULUI DE LA DIRECȚIA V)

Carmin Ionescu a cumpărat droguri de 60.000 de euro

După cum reiese din decizia judecătorilor de la Tribunalul București, anchetatorii au stabilit faptul că fiul lui Marian Ionescu, Carmin, a cumpărat droguri în valoare de 60.000 de euro – sumă medie calculată la o cantitate de 600 grame de cocaină. (VEZI ȘI: CÂȚI BANI PLĂTEAU VEDETELE PENTRU COCAINĂ ȘI CANNABIS)

Decizia magistraților

”În baza art. 2 alin. 1 ?i 2 din Legea nr.143/2000 cu aplic. art. 396 alin. 10 C.p.p si art. 35 alin. 1 C.p. condamnă pe inculpatul CĂRBUNESCU ADRIAN la o pedeapsă de 3 (trei) ani si 6 (sase) luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc și de mare risc în formă continuată.

În baza art. 38 alin. 1 C.p. rap. la art.39 alin. 1 lit. b) C.p. şi art.45 alin. 1 C.p. contopeşte pedepsele aplicate inculpatului CĂRBUNESCU ADRIAN prin prezenta, urmând ca aceasta să execute pedeapsa principală cea mai grea de 3 ani si 6 luni închisoare sporită cu 2 luni închisoare (1/3 din cealaltă pedeapsă de 6 luni închisoare), în final pedeapsa principală de 3 (trei) ani si 8 (opt) luni închisoare în regim de detentie.(…)

În baza art. 2 alin. 1 si 2 din Legea nr.143/2000 cu aplic. art. 396 alin. 10 C.p.p si art. 35 alin. 1 C.p. condamnă pe inculpatul DAMIAN ANDREI VINICIUS la o pedeapsă de 3 (trei) ani si 6 (sase) luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc si de mare risc în formă continuată.

În baza art. 38 alin. 1 C.p. rap. la art.39 alin. 1 lit. b) C.p. şi art.45 alin. 1 C.p. contopeşte pedepsele aplicate inculpatului DAMIAN ANDREI VINICIUS prin prezenta, urmând ca aceasta să execute pedeapsa principală cea mai grea de 3 ani si 6 luni închisoare sporită cu 2 luni închisoare (1/3 din cealaltă pedeapsă de 6 luni închisoare), în final pedeapsa principală de 3 (trei) ani si 8 (opt) luni închisoare în regim de detenție.(…)

În baza art. 2 alin. 1 si 2 din Legea nr.143/2000 cu aplic. art. 396 alin. 10 C.p.p si art. 35 alin. 1 C.p. condamnă pe inculpatul GHEORGHIU GEORGE la o pedeapsă de 3 (trei) ani și 6 (sase) luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc si de mare risc în formă continuată.

În baza art. 38 alin. 1 C.p. rap. la art.39 alin. 1 lit. b) C.p. şi art.45 alin. 1 C.p. contopeşte pedepsele aplicate inculpatului GHEORGHIU GEORGE prin prezenta, urmând ca aceasta să execute pedeapsa principală cea mai grea de 3 ani si 6 luni închisoare sporită cu 2 luni închisoare (1/3 din cealaltă pedeapsă de 6 luni închisoare), în final pedeapsa principală de 3 (trei) ani si 8 (opt) luni închisoare în regim de detenție. În baza art. 112 alin. 1 lit. e C.p. raportat la art. 16 alin. 2 din Legea nr. 143/2000 dispune confiscarea specială a sumelor de: 131.400 lei de la inculpatul CĂRBUNESCU ADRIAN; 60.000 euro (sumă medie calculată la o cantitate de 600 grame de cocaină comercializată de inculpat suspectului IONESCU CARMIN MIHAI)”, se arată în decizia magistraților.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.