Primarul Daniel Băluță vrea să facă Sectorul 4 mai mare. Berceni, Popești-Leordeni și Jilava ar putea deveni parte din București

Publicat: 05/06/2020 | 17:51

Primarul Daniel Băluță, a declarat, în cursul zilei de vineri, că în mandatul următor va milita pentru ca trei unități administrativ-teritoriale (UAT) din Județul Ilfov, care se învecinează cu Sectorul 4, să devină parte a Municipiului București.

Potrivit spuselor acestuia, este vorba despre Berceni, Popești-Leordeni și Jilava. Cele trei UAT-uri ar urma să organizeze referendumuri locale pentru a se „uni” cu Bucureștiul, spune primarul de la „Grand Arena”.

Edilul spune că această „unire” a celor trei UAT-uri cu Capitala ar fi necesară pentru accesarea fondurilor europene, pentru dezvoltarea durabilă urbanistică, socială și economică a părții de sud a Bucureștiului, care a moștenit un decalaj negativ de dezvoltare față de Sectoarele 1, 2 și 3.

Modernizarea Liceului „Miron Nicolescu”

Declarațiile primarului au fost făcute cu prilejul vizitei pe șantierul de la Colegiul Național „Miron Nicolescu”, unde Primăria Sectorului 4 dezvoltă o investiție în valoare de 54 de milioane de lei.

Liceul „Miron Nicolescu” va deveni unul dintre cele mai moderne centre educaționale din țară, în care vor învața copii, de la grădiniță și până la liceu. Noul complex va fi alcătuit din mai multe corpuri de clădire pentru învățământul preșcolar, gimnazial și liceeal, cămine pentru elevi, sala de sport și sală multifuncțională.

În acest scop, clădirea existentă a liceului, dat în funcțiune în urmă cu mai bine de 30 de ani, va fi complet reconfigurată, reabilitată și modernizată. Cu un regim de înălține de S+P+3E și o suprafață de 1.245 mp, aceasta va cuprinde săli de clasă, laboratoare, ateliere, cabinete, birouri, spații administrative.

Sala de sport va fi complet renovată

Mai mult, sala de sport a liceului, dezafectată în momentul de față din cauza stării avansate de degradare, va fi complet renovată.

Cu o suprafață de 570 mp, sala va fi amenajată cu suprafețe și materiale speciale, care să permită desfășurarea orelor de sport dar și a competițiilor sportive între elevi. De asemenea, în incinta complexului vom avea și două terenuri de sport în aer liber – unul de 1590 mp si unul de 521 mp.

Totodată, în acest complex vor fi construite și două cămine, unul pentru fete (P+3E), iar altul pentru băieți (P+1E). Acestea vor dispune în total de 75 camere de cazare, între care 51 de camere de câte 4 persoane, 20 de camere cu câte 6 locuri și 4 camere dimensionate pentru persoane cu dizabilitati, tot cu câte 4 locuri. Camerele vor fi dotate cu locuri special amenjate pentru studiu precum și cu băi proprii.

Ce beneficii mai au elevii

Pe lângă spațiile de cazare, elevii vor avea la dispoziție o cantină în care vor putea lua masa pregătită în bucătăria celor două cămine.

Mai mult, copiii vor beneficia și de un spațiu dedicat activităților culturale. Este vorba despre o sală multifuncțională, în care elevii vor putea susține mini recitaluri, piese de teatru, proiecții de filme, etc..

Valoarea investiției, reprezentând construcția celor două câmine și a sălii multifuncționale, este de 54 de milioane de lei, bani proveniti din fonduri europene, prin programul Operationl Regional si contributia proprie a sectorului 4 (din cei 54 de milioane, 15 milioane sunt din bugetul local), scrie București FM.ro.