Primărița din Las Vegas stârnește furia în SUA: ”Aici nu e China, e Nevada! Vreau ca oamenii să…”

Publicat: 23/04/2020 | 23:10

Pandemia de coronavirus a afectat grav Statele Unite ale Americii, ultimele informații transmițând că există nu mai puțin de 867.771 de persoane infectate cu COVID-19, 48.900 de oameni pierzându-și viața din cauza ”dușmanului nevăzut”, dar letal. 

Cu toate acestea, Carolyn Goodman – primărița Las Vegasului, în vârstă de 81 de ani – și-a atras numeroase critici pe rețele de socializare și în mass-media după ce a declarat, într-un interviu acordat postului CNN, că își dorește ca orașul pe care îl conduce să reprezinte un… experiment la scară națională în timpul acestei pandemii. Edilul Las Vegasului a transmis, fără să ezite, că dorește ca restaurantele să se deschidă, la fel ca și micile afaceri, iar oamenii trebuie să meargă la muncă. Potrivit primăriței, virusuri au mai fost, iar viața a mers mai departe.

”Vreau ca toate restaurantele să se deschidă. La fel și micile afaceri. Vreau ca oamenii să meargă la muncă. Cred că virusurile au fost aici în ultimii ani. Am avut Ebola, poliomelită, West Nile, a declarat primărița, spre stupefacția celor care urmăreau emisiunea.

(CITEȘTE ȘI: E OFICIAL! CÂT POATE REZISTA CORONAVIRUSUL ÎN CORPUL PACIENŢILOR CARE DEZVOLTĂ O FORMĂ GRAVĂ A BOLII)

S-a declarat, de la bun început, împotriva măsurilor de restricție

În timpul respectivului interviu, Carolyn Goodman a mai spus că ”e timpul ca stadioanele, hotelurile și cazinourile din oraș să își reia activitatea obișnuită”. Primărița din Las Vegas a fost unul dintre adversarii cei mai vocali ai măsurilor de restricție impuse în criza coronavirusului din Statele Unite ale Americii, iar la un moment dat a și răbufnit, transmițând că Nevada nu este… China.

”Asta nu e China! Aici e Las Vegas, Nevada”, a mai spus Carolyn Goodman. După aceea, în timp ce jurnalistul Anderson Cooper – cel care îi lua interviul – încerca să explice modul în care noul coronavirus se răspândește și de ce sunt foarte importante măsurile restrictive și distanțarea socială, primărița din Las Vegas l-a catalogat pe acesta drept… ignorant.

(VEZI ȘI AICI: IMPRESIONANT. ȚARA VECINĂ CU CHINA UNDE NU A MURIT NICIUN OM DE CORONAVIRUS. CE MĂSURI S-AU LUAT)