Primăria sectorului 1 a strâns sute de voluntari și a mers să împartă alimente la peste 500 de persoane. „Vom repeta acțiunea”

Publicat: 03/04/2020 | 18:52

Peste 100 de voluntari din București s-au strâns vineri pe stada Nazarcea, unde au fost testați pentru coronavirus, ulterior aceștia au plecat spre sute de bătrâni din sectorul 1, pentru a le duce alimente de bază, din fondurile Primăriei Sectorului 1, potrivit Gândul.

Potrivit reprezentanților primăriei, după ce au fost testați, voluntarii au mers la peste 500 de persoane care au sunat la Primăria Sectorului 1, pentru a cere ajutor. În total, 10 tone de mâncare au fost livrate locuitorilor sectorului 1 aflați în imposibilitatea de a se deplasa la magazin sau celor care au un buget restrâns.

În mare parte, cei care au primit ajutor sunt bătrâni care au beneficiat, potrivit Ordonanțeor militare, de pachete cu alimente de bază, dar și pachete cu măștiș mănuși și dezinfectanți. Voluntarii au fost atât oameni simpli, care au răspuns apelului făcut de primărie, cât și angajați în administrația locală sector 1. (VEZI VIDEO AICI)

„Vom repeta această acțiune și în zilele umrătoare, în funcție de telefoanele primite. Vom organiza acțiunea tot cu sprijinul voluntarilor, pentru ajutorarea oamenilor care au dificultăți în această perioadă”, a declarat pentru Gândul, Dan Tudorache, primarul sectorului 1 al Capitalei.