Primăria Bacău și consilierii locali ar putea intra în izolare. Care este starea de sănătate a angajaților

Publicat: 28/06/2020 | 17:27

Stare de urgență în Primăria Bacău, după ce unul dintre cei doi viceprimari a fost testat pozitiv, cu noul coronavirus. Constantin Scripăț, viceprimarul din partea Partidului Mișcarea Populară al municipiului Bacău, a fost confirmat că e infectat cu Covid-19 și a fost internat la Spitalul Județean Bacău.

Anumite surse spun că viceprimarul s-ar fi infectat de la deputatul Constantin Avram, bunul lui prieten, în momentele de relaxare. De altfel, Avram a fost depistat pozitiv la începutul săptămânii și este internat și el în spitalul din Bacău.

Citește și: Alte 23 de persoane au murit din cauza coronavirusului în România! Care este noul bilanț al victimelor

A început o anchetă epidemologică

Direcția de Sănătate Publică Bacău a anunțat că va face o anchetă epidemiologică și va testa toate persoanele cu care viceprimarul a intrat în contact, ceea ce complică serios lucrurile. La mijlocul săptămânii, mai exact miercuri, Constantin Scripăț a participat la ședința ordinară a Consiliului Local Bacău, când a și luat luat cuvântul pentru a-și spune opinia cu privire la subiectele de pe ordinea de zi. Mai mult, colegii de birou din Primăria Bacău intră și ei în vizorul specialiștilor de Direcția de Sănătate Publică Bacău.

Viceprimarul Constantin Scripăț este al treilea politician din Bacău infectat cu COVID-19, după consilierul județean Eugen Ochenatu și deputatul Constantin Avram.

Constantin Scripăț, viceprimarul din partea Partidului Mișcarea Populară al municipiului Bacău

Conform raportării Institutului Naţional de Sănătate Publică, în județul Bacău s-au înregistrat până pe 28 iunie 623 bolnavi de COVID. Numărul bolnavilor vindecați nu a fost făcut public.

Situația COVID-19 în România

Duminică, reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică au anunțat că, în România, alte 23 de persoane au murit din cauza coronavirusului. În plus, pe teritoriul țării noastre există în prezent 26.313, dintre care 291 noi. Dintre pacienții confirmați pozitiv cu această maladie delicată, 18.814 au fost declarați vindecațo și externați.

Nu rata: Cum evoluează noul coronavirus în funcție de vârstă! Simptomele unui copil infectat cu boala mortală apărută în China

În intervalul 27.06.2020 (10:00) – 28.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 23 decese (14 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, București, Mureș, Prahova, Sibiu, Suceava și Vrancea. Dintre acestea, 3 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 40-49, 1 deces la categoria de vârstă 50-59 ani, 9 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. La nivel mondial, numărul celor care au contractat SARS-CoV-2 a ajuns la 10.106.122.Iar bilanțul deceselor este de 501.721.