Prima victimă. Un român plecat în Germania la cules de sparanghel, ucis de COVID-19. Anunțul oficial al MAE

Publicat: 16/04/2020 | 07:20

Un român plecat în Germania pentru a recolta sparanghel a murit în urma infectării cu COVID-19. În vârstă de 57 de ani, bărbatul a fost găsit fără suflare în casă, pe 11 aprilie. Inițial, cauza decesului a fost neclară, dar a fost elucidată după rezultatele analizelor.

VEZI AICI: NICULAIE DE LA STRASBOURG A MURIT DE CORONAVIRUS IMEDIAT DUPĂ CE A DAT UN “TUN“ DE 1,3 MILIOANE DE EURO. „A ZĂCUT 14 ZILE, L-AU DECONECTAT DE LA APARATE ȘI..”

Românul lucra la o fermă din Bad Korzingen, la sud-vest de Freiburg, unde se ocupa de recoltarea sparanghelului. În urma decesului, Departamentul de Sănătate al disctrictului Breisgau-Hochschwarzald a luat măsuri pentru răspândirea virusului în rândul celorlalți angajați, anunță mediafax.ro.

REGULI NOI. Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență pentru acordarea concediilor medicale pentru carantină

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că reprezentanţii Consulatului General la Stuttgart au luat, deja, legătura cu membrii familiei românului decedat, care urmează să fie repatriat. Bărbatul se afla din Germania din luma martie și activa ca lucrător sezonier.

Reprezentanţii Consulatului General la Stuttgart sunt în legătură cu membrii familiei cetăţeanului român decedat şi acordă asistenţă, inclusiv pentru demersurile de repatriere a trupului neînsufleţit, în limita competenţelor legale şi cu respectarea legislaţiei statului de reşedinţă„, a precizat MAE.

NU RATA: ȘASE CADRE MEDICALE, INFECTATE CU COVID-19 ÎN JUDEȚUL GIURGIU, ÎN DOAR 24 DE ORE!