Prima victimă a caniculei în 2020: un bărbat din Bârlad a murit în plină stradă

Publicat: 29/06/2020 | 16:48

Canicula care a lovit România a făcut prima vicitimă astăzi. Un bărbat din Bârlad a murit în plină stradă, după ce i s-a făcut rău în stația de autobuz.

Bărbatul de 43 de ani aștepta autobuzul chiar în centrul orașului Bârlad atunci când a început să se simtă cald din cauza temperaturii mari de afară. Deși la fața locului au ajuns două Ambulanțe, medicii l-au găsit în stop cardio-respirator și nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Trupul neînsuflețit a fost dus la IML pentru autopsie, scrie Vremea Nouă

Astăzi, la ora prânzului, în Bârlad s-au înregistrat peste 32 de grade Celsius la umbră, iar disconfortul termic a fost ridicat. 

Canicula nu dispare prea curând

Din păcate, meteorologii au anunțat că valul de caniculă care a lovit România nu dispare deocamdată. Mâine, se anunță o scădere ușoară a valorilor termice doar în jumătatea de nord-vest a ţării. În schimb în sud şi sud-est vremea va fi în continuare călduroasă, izolat caniculară după-amiaza, cu disconfort termic accentuat.

În nord şi nord-est şi local în centru şi la munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi izolat vijelii şi grindină. Cerul va fi variabil în celelalte regiuni, cu probabilitate redusă de astfel de fenomene. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în Maramureş şi nordul Moldovei şi în jurul a 35 de grade în Muntenia şi vestul Dobrogei. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 10 şi 20 de grade.

În Capitală, mâine, vremea se menține călduroasă, chiar caniculară la orele amiezii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei, dar probabilitatea pentru averse va fi redusă. Temperatura maximă se va situa în jurul a 35 de grade. 

Foto: pixabay.com