Prima reacție a președintelui Iohannis după derapajele miniștrilor: „Atrag atenția: Virusul este încă în societate”

Publicat: 03/06/2020 | 15:02

Președintele Klaus Iohannis a decis, miercuri, în cadrul unei declarații de presă de la Palatul Cotroceni, să lanseze un nou avertisment pentru români, în contextul intrării în vigoare a noilor măsuri de relaxare.

„Atrag atenția: Virusul este încă în societate”, a spus șeful statului în timp ce le amintea cetățenilor țării că pandemia de coronavirus și pericolul care vine o dată cu ea nu s-au sfârșit.

Citește și: Nelu Tătaru intervine în scandalul „fotografia de la ziua lui Orban”: „Am trecut doar. Nu sunt nici fumător, nici băutor”

„Am luat măsuri de relaxare și vom lua în continuare. Atrag atenția: virusul este încă în socitate. Încercăm să relaxăm cât mai mult aceste măsuri de restricții însă e clar că acum răspunderea revine fiecărui român. Distanțarea, purtarea măștii, spălarea mâinilor, rămân importante pentru a nu pierde acum controlul asupra acestei epidemii”, a declarat președintele Iohannis.

Aceasta este prima declarație făcută de șeful statului după scandalul generat în weekend de apariția în spațiul public a unei controversate fotografii în care apăreau premierul și câțiva miniștri, într-un birou din Guvern, fără măști de protecție și respectarea distanței sociale.

Scandalul „fotografia de ziua lui Orban”

De câteva zile pe rețelele de socializare circulă mai multe fotografii în care Ludovic Orban fumează și în locuri nepermise.  Fostul ministru de finanțe Eugen Orlando Teodorovici a publicat vineri, pe pagina sa de Facebook, o fotografie în care apar, într-un birou, premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul economiei, Virgil Popescu, ministrul transporturilor, Lucian Bode, și ministrul de externe, Bogdan Aurescu, discutând într-o manieră informală.

Poate te interesează și: Schimbările bruște de temperatură pot afecta sănătatea. Avertismentul important al medicilor

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a aplicat sâmbătă amenzi pentru cei patru membri ai Cabinetului Orban prezenți la aniversarea lui Ludovic Orban

Amenzi pentru nerespectarea regulilor

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a aplicat sâmbătă amenzi pentru cei patru membri ai Cabinetului Orban prezenți la aniversarea lui Ludovic Orban. Aceștia au încălcat regulile privind purtarea măștii și fumatul în spații închise.

Nu rata: Ludovic Orban, gafă după gafă! Cum a fost surprins premierul într-o sală de ședințe a Guvernului după poza în care bea și fumează în biroul său

Comunicatul de presă arată că ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a fost amendat cu suma de 3.000 de lei, miniștrii Economiei și Transporturilor, Virgil Popescu și Lucian Bode au fost sancționați cu câte 2.500 de lei pentru nepurtarea măștii, în timp ce vicepremierul Raluca Turcan trebuie să plătească o amendă de 1.000 de lei pentru purtarea necorespunzătoare a măștii. Primul ministru Ludovic Orban a primit o amendă de 3.000 de lei, pentru nepurtarea măștii și fumat în spațiul public.