Prima reacție a lui Klaus Iohannis, după ce coronavirus a fost confirmat în România! ”Nu există niciun motiv real de panică!”

Publicat: 27/02/2020 | 13:18

Președintele Kalus Iohannis a oferit primele declarații cu privire la primul caz confirmat cu coronavirus în țara noastră. Printr-un mesaj postat pe Facebook, șeful statului face apel către toți românii, să rămână calmi.

Klaus Iohannis este de părere că infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca orice răceală.

”Este normal să tratăm cu toată seriozitatea situația generată de apariția cazurilor de coronavirus în Europa și de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală.

Așadar, comportamentul firesc pe care fiecare dintre noi trebuie să îl avem acum este de a aplica cu rigurozitate recomandările autorităților și de a ne informa constant din surse credibile și oficiale. Instituțiile responsabile au luat toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea acestui virus în țara noastră și a limita efectele sale negative.

Să fim solidari în a descuraja orice încercări de a crea senzaționalul în aceste momente. Răspândirea de știri alarmiste sau chiar de știri false poate genera o epidemie de panică, cu consecințe nocive pentru semenii noștri. Să contribuim, cu responsabilitate, la preluarea informațiilor utile de prevenție și să avem grijă să protejăm vârstnicii și persoanele mai vulnerabile, cele care suferă deja de boli cronice.”, a scris el pe Facebook.

Primul caz de infecție cu coronavirus a fost confirmat miercuri seară de ministrul Sănătății, Victor Costache, și de șeful DSU, Raed Arafat, care au susținut o conferință de presă la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Bărbatul din Gorj, în vârstă de 25 de ani, a fost transportat la Spitalul Matei Balș, iar starea lui de sănătate este bună în aceste momente.