Prima persoană din lume vaccinată împotriva noului coronavirus: ”E o șansă uriașă pentru mine”

Publicat: 17/03/2020 | 12:46

Specialiștii din întreaga lume încearcă, din răsputeri, să descopere antidotul în lupta dusă împotriva noului coronavirus, iar un vaccin care să dea rezultate este așteptat, cu speranță, de toată lumea. Nu este un demers facil, totuși, iar intervalul de timp până la apariția vaccinului-minune poate fi destul de mare, însă totul evoluează, din acest punct de vedere, iar medicii nu depun armele.

A fost vaccinată prima persoană din lume, fiind vorba despre un vaccin-test împotriva COVID-19. Jennifer Haller are 43 de ani și trăiește în SUA, fiind mama a doi copii. Jennifer s-a oferit voluntară pentru a fi testată, declarând că se simte mândră fiindcă poate contribui la lupta împotriva COVIND-19.

Ne simţim cu toţii neajutoraţi, e o şansă uriaşă pentru mine să contribui cu ceva”, a sppus Jennifer. „Mă simt grozav”, a declarat ea la ieşirea din cabinetul medical, potrivit MSNBC.

Încă aproape 2 ani de așteptare

Jennifer Haller va fi monitorizată timp de 14 luni, iar medicii vor lua în calcul temperatura, simptomele şi efectele secundare ale acestui vaccin-test. Alţi trei voluntari la studiu au primit luni vaccinul-test, iar în total vor fi 45 de persoane vaccinate.

Însă specialiștii anunță că mai este nevoie de timp. ”Vaccinul final e totuşi la 12-18 luni de realizare”, au transmis medicii. „Studiul a fost lansat în timp record, e un pas important în această luptă”, a spus medicul Anthony Fauci de la Institutul din Seattle, potrivit sursei citate.