Prima fotografie cu prințul Charles după ce s-a vindecat de coronavirus. În imagine apare alături de Camilla și…

Publicat: 09/04/2020 | 11:57

Prinţul de Wales şi ducesa de Cornwall au sărbătorit anul acesta 15 ani de căsătorie printr-un portret de familie inedit, alături de câinii Camillei, realizat la reşedinţa de la Birkhall.

Cei doi s-au reunit luni, după ce ducesa în vârstă de 72 de ani a ieşit dintr-o perioadă de autoizolare pe proprietatea Balmoral din Aberdeenshire.

Cuplul regal a trecut printr-o perioadă plină de emoții, după ce Charles, în vârstă de 71 de ani, s-a îmbolnăvit din cauza noului coronavirus, însă moştenitorul tronului şi-a revenit, el prezentând doar simptome uşoare.

Fotografia realizată miercuri dimineaţă – cu o zi înainte de aniversarea lor – îi înfăţişează pe cei doi zâmbitori, aşezaţi unul lângă altul în pridvorul reşedinţei din Scoţia, cu cei doi câini Jack Russell, Bluebell şi Beth, în braţe.

Este pentru prima dată când cuplul, cunoscut sub numele de ducele şi ducesa de Rothesay în Scoţia, au apărut împreună după ce s-a anunţat că Charles a contractat COVID-19.

Ținută regală de izolare

Camilla, îmbrăcată în jeanşi albaştri, cămaşă roz deschisă la gât, pulover bleu şi cizme bleumarin, îl ţine pe terrierul Bluebell, în timp ce prinţul, cu o cămaşă albă deschisă la gât, sacou bleumarin, pantaloni închiși la culoare şi pantofi din piele de căprioară, îl ţine pe terrierul Bluebell.

Ambii câini au fost salvaţi de la adăpostul Battersea Dogs and Cats Home, unde Camilla este patron regal, scrie Agerpres.

Fotografia a fost realizată de un membru din cadrul personalului. Cuplul, ca şi regina, care stă la castelul Windsor, beneficiază de serviciile unui personal în efectiv redus.

Cazul prințului Charles

Prinţul a stat şapte zile în izolare după ce a fost diagnosticat, la 25 martie. Camilla, care a fost testată negativ pentru COVID-19, s-a autoizolat timp de două săptămâni, în conformitate cu recomandările.

Orice eveniment privat ocazionat de aniversarea a 15 ani de căsătorie, joi, se va desfăşura în cadru restrâns, cei doi distanţându-se social de prieteni şi familie, la fel ca restul ţării.

Prinţul şi ducesa – anterior Camilla Parker Bowles – s-au căsătorit la Guildhall Windsor la data de 9 aprilie 2005, după o relaţie de peste 30 de ani. Ceremonia civilă a fost urmată de o ceremonie religioasă, la Capela St George de la Castelul Windsor. Cuplul şi-a petrecut luna de miere la reşedinţa de la Birkhall.