Prima administrație publică locală care ia această decizie. 150 de angajați ai Primăriei Drobeta Turnu Severin vor intra în șomaj tehnic

Publicat: 03/04/2020 | 15:24

Este prima administrație publică locală care ia această decizie. 150 de angajați ai Primăriei Drobeta Turnu Severin vor intra în șomaj tehnic. Anunțul a fost făcut de primarul Marius Screciu.

”Am luat decizia de a trimite în șomaj tehnic 150 de angajați ai Primăriei Drobeta Turnu Severin, a căror activitate nu se justifică în acest moment și care vor putea reveni la muncă după ce situația actuală va reveni la normal. Printre instituțiile și direcțiile vizate de această măsură se află Palatul Cultural „Teodor Costescu”, Centrul Cultural, Direcția Patrimoniu Istoric, Sala Polivalentă, Serviciul Creșe. 

Sumele astfel economisite vor fi utilizate pentru a sprijini cetățenii, în această perioadă dificilă și pentru acțiunile vitale care se impun în actuala situație de urgență.

Suntem prima administrație publică locală, care ia această decizie, dar consider că este o dovadă de responsabilitate, o hotărâre morală și economică, care vine în sprijinul întregii comunități severinene”, a declarat Marius Screciu.

445 de infecții cu coronavirus în România, în ultimele 24 de ore. Bilanțul cazurilor de COVID-19 ajunge la 3.183, iar situația medicală este din ce în ce mai îngrijorătoare la nivel național.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 283 au fost declarate vindecate și externate din unități spitalicești: 126 la București, 58 la Timiș, 34 la Iași, 5 la Caraș-Severin, 6 la Prahova, 16 la Constanța, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 7 la Brașov, 5 la Galați, 2 din Bihor, 2 Argeș, 2 la Arad, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba.

Totodată, până acum, 118 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin și Mureș, au decedat.