Previziunile lui Alexandru Rafila: Fără concerte și activități cu public mare în 2020! Când va reveni totul la normal

Publicat: 21/04/2020 | 16:54

Epidemia de coronavirus a blocat majoritatea activităților oamenilor. În România starea de urgență a fost instaurată până pe 15 mai. După această dată se va recurge la o relaxare a restricțiilor, însă previziunile arată că nu se va putea reveni încă la normalitate.

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat în cadrul unui interviu pentru Digi24 că relaxarea restricțiilor după data de 15 mai va fi făcută gradual, însă multe dintre activități, precum spectacolele sau concertele, nu vor fi reluate în 2020. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE MINISTRUL SĂNĂTĂȚII! CÂND SE VOR REDESCHIDE MALL-URILE_

„În ceea ce privește adunările, eu nu cred că în acest an adunările de mare amploare vor fi reluate, este o părere personală. Probabil că între 50 și 100 de persoane o să fie un interval acceptabil, dar trebuie raportat la un anumit spațiu. Dacă spațiul e mic, distanțarea nu se poate produce. Concerte de mare amploare în aer liber eu nu cred și nu cred că o să fie în nicio țară”, a declarat Alexandru Rafila.

Repornirea progresivă a economiei

În ceea ce privește activitatea cetățenilor Rafila susține că repornirea progresivă a economiei este avută în vedere de autorități. Aceasta se va face treptat și cu pași mici, pentru a nu risca nimic. (VEZI ȘI: MĂRTURIILE UNEI ASISTENTE DE LA SPITALUL JUDEȚEAN SUCEAVA: ”SITUAȚIA S-A SCHIMBAT RADICAL DE CÂND…”)

„Noi nu suntem în cea mai favorabilă situație în acest moment și trebuie să reflectăm și să găsim soluții pentru repornirea progresivă a economică. (…) Se poate găsi o soluție și în cazul companiilor. Cine poate să lucreze de acasă să lucreze, sau să fie făcute ture, 3 zile și 2 zile de exemplu. Activitățile care presupun apropierea persoanelor să existe o foarte bună instruire a personalului. Sunt lucruri care se deprind și care trebuie repetate încât să devină o obișnuință”, a mai declarat Rafila, pentru sursa citată.