Previziuni ale Institutului pentru Măsurători şi Evaluare în domeniul Sănătăţii: 13 aprilie, ziua cu cele mai multe decese din cauza virusului COVID-19 în România

Publicat: 08/04/2020 | 19:29

O predicție matematică realizată de un institut din SUA a scos la iveală faptul că în data de 13 aprilie România se va confrunta cu cei mai mulți decedați din cauza coronavirusului, iar pe 8 mai o să fie prima zi fără decese.

Institutul pentru Măsurători şi Evaluare în domeniul Sănătăţii (IHME) care funcţionează în cadrul Universităţii Washigton a realizat mai multe previziuni despre evoluţia COVID-19 în lume. (CITEȘTE ȘI: MEDICII DIN DEVA AU AJUNS LA CAPĂTUL PUTERILOR: ”APROXIMATIV 100 DE CADRE MEDICALE LUCREAZĂ DE 10 ZILE, 24 DE ORE DIN 24”)

Astfel, previziunile pentru România potrivit proiecţiei şi calculelor matematice realizate de specialişti au dezvăluit faptul că 13 aprilie o să fie ziua ce mai neagră pentru țara noastră, 36 de persoane îşi vor pierde viaţa atunci, potrivit Mediafax. Măsurătorile iau în calcul păstrarea măsurilor de distanţare socială pe tot parcursul lunii mai.

Aceleași previziuni au mai arătat că sistemul medical va fi cel mai solicitat pe 11 aprilie, iar pe 8 mai nu va mai muri nimeni din cauza virusului COVID-19. (VEZI ȘI: DE CE ACOLO SUNT CEI MAI PUȚINI MORȚI DE COVID-19? MEDICUL OLGA SIMIONESCU OFERĂ EXPLICAȚIA)

Numărul total de decese estimat de Institutul pentru Măsurători şi Evaluare în domeniul Sănătăţii este de 804 până pe 4 august 2020.

În prezent, în România au fost confirmate 4.761 de cazuri de persoane infectate cu  virusul COVID-19, dintre care s-a înregistrat un număr total de 215 decese.