Președintele Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră: ”Se conturează o rectificare bugetară extraordinară pentru domeniul sănătății și al șomajului!”

Publicat: 25/03/2020 | 16:23

Într-o ședință de urgență la Cotroceni, miercuri, 25 martie,  preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu membri ai Guvernului pe tema noului coronavirus și a făcut declarații de presă la finalul reuniunii.

România, aflată în stare de urgență din 17 martie 2020, a intrat într-o nouă etapă în lupta împotriva pandemiei COVID-19 prin emiterea Ordonanței Militare nr.3 care instituie restricții extrem de dure ale circulației publice. În acest context șeful statului a precizat următoarele:

În ședință s-a discutat despre  economia românească, despre protectia sociala a românilor și despre finanțele publice ale României.

”Este nevoie de măsuri speciale în vremuri speciale. Am înțeles că și firmele au probleme foarte mari.  Dorim să venim în sprijinul lor pentru a nu sacrifica și mai mult decât este necesar.”, a declarat șeful statului.

Două măsuri la care Klaus Iohannis și Guvernul au convenit:

  1. ”Se conturează o rectificare bugetară extraordinară care se face în această stare de urgență. Pentru a aloca mai mulți bani pentru sănătate”
  2. ”Românii care din varii motive nu mai pot merge la servicii. Este nevoie de rectificară bugetară de domeniul șomajului.”
  3. ”Guvernul este pregătit ca mâine să dea Ordonanță de Urgență care permite amânarea platelor la bancă, cu pânp la nouă luni.”

La discuţii au participat prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode.