Președintele Iohannis vine cu vești bune pentru toată lumea: „După 15 iunie se pot redeschide mall-urile și grădinițele”

Publicat: 09/06/2020 | 14:37

Șeful statului, Klaus Iohannis a susținut, în cursul zilei de marți, declarații de presă după ședința privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, cu miniștrii cabinetului Orban, la Cotroceni. Președintele României a vorbit despre renunțarea anumitor restricții începând din 15 iunie.

Concret, Klaus Iohannis a anunțat că starea de alertă rămâne, dar mall-urile și grădinițele se vor deschide începând de la mijlocul lunii curent.

Citește și: Primele cazuri de coronavirus în școli. Doi elevi, unul de clasa a VIII-a și altul de a XII-a, confirmați pozitiv

„Aş începe cu partea pozitivă. Având în vedere că numărul de noi îmbolnăviri nu a scăzut semnificat, dar nci nu a crescut, considerăm că este posibil să continuăm cu câteva noi măsuri de relaxare, adică unele dintre restricţiile care sunt acum în vigoare nu vor mai fi în vigoare după 15 iunie”, a declarat președintele în deschiderea conferinței de presă.

Petreceri cu maxim 20 de persoane

Iată declarațiile președintelui României: „Având în vedere că în ultima vreme numărul de noi îmbolnăviri nu acrescut smenificativ, dar nici scăzut semnificativ, considerăm că e posibil să continuăm cu noi măsuri de relaxarea, adică unele restricții care sunt acum în vigoare nu vor mai fi după 15 iunie.

După 15 iunie, se vor putea redechide mall-urile, dar fără restauranre și fără locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente private – nu publice, private – cu număr un pic mai mare de participanți, în speță 20 de persoane dacă evenimentele sunt în interior și 50, dacă vor acea loc în exterior

Nu rata: Românii au uitat de reguli și restricții în weekendul de Rusalii. Proprietarii de restaurante, puși la încercare

Pentru a veni în sprijinul părinților care vor lucra, care vor avea de mers la lucru și în perioada vacanței, va fi posibilă – nu obligatorie, dar posibilă – redeschiderea after school-urilor, grăinițelor și creșelor private.

Va fi posibilă redeschiderea sălillor de fitness, dar cu respectarea unor norme foarte stricte.

Va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare, cu respectarea regulamentelor speciale.

Având în vedere că mai avem pacienți internați în spitale, suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă. Vor fi mai puține restricții, dar considerăm că nu se poate continua fără acest instrument.

Stimați parlamentari, nu puneți sub semnul întrebării aceste măsuri care până acum s-au dovedit a fi corecte”. a declarat Iohannis.

Poate te interesează și: Tunelurile de dezinfecție, un pericol real pentru elevi: „Pot produce iritații la nivelul ochilor și pielii”