Președintele consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, prins din nou beat la volan

Publicat: 29/03/2020 | 21:27

Președintele consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a fost prins din nou beat la volan. Acesta a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest.

Agenții rutieri din cadrul Poliției Municipiului Călărași l-au oprit pe Vasile Iliuță pentru control. Acesta părea să fie în stare de ebrietate așa că polițiștii au vrut să îl testeze pe președintele Consiliului Județean Călărași cu aparatul etilotest. Vasile Iliuță, însă, a refuzat categoric.

Ulterior, acesta a fost dus la spital pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Conform unors surse D.A.S. (Departamentul de Anchete Speciale al Cancan.ro), primarul o ține într-o petrecere de aproximativ o lună, asta în ciuda faptului că Spitalul Județean se confruntă cu probleme, în contextul epidemiei de coronavirus. (CITEȘTE ȘI: BILANȚUL DECESELOR DIN ROMÂNIA DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI A AJUNS LA 42. CEA MAI TÂNĂRĂ VICTIMĂ AVEA NUMAI 27 DE ANI!)

”În cadrul activităților de verificare a respectării prevederilor Ordonanței militare nr. 3, colegii mei din cadrul Poliției Municipiului Călărași – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Prelungirea București un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 52 de ani.

Întrucât bărbatul prezenta semne de ebrietate i s-a solicitat sa fie testat cu aparatul etilotest, acesta a refuzat și a fost condus la spital pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere unui vehicul sub influența alcoolului, urmând a fi dispuse măsuri legale”, se arată în comunicat.

Vasile Iliuță a fost prins beat la volan și în 2017

Președintele Consiliului Județean Călărași nu este la prima abatere! Vasile Iliuţă a fost oprit, în 2017, de către un echipaj al Poliţiei Rutiere în urma unui control în trafic. A fost rugat să rămână în mașină și urma să fie testat cu aparatul etiloltest. În schimb, el a fugit. Vasile Iliuță a fost prins în fața locuinței sale. În continuare, el a refuzat să fie testat, dar și să fie dus să i se preleveze probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Ulterior, acesta a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul pentru că nu a respectat indicațiile polițiștilor. (VEZI ȘI:„CORONAVIRUSUL VA INFECTA UN MILIARD DE OAMENI” SCENARIUL APOCALIPTIC LANSAT DE EXPERȚI)

”Dupa modul in care s-a actionat sunt convins ca acest scandal ieftin, denigrator si rau intentionat este concertat. Aseara la aparitia Politiei in fata locuintei mele am discutat cu comandantul Politiei Municipale Calarasi, Nelu Paraschiv, si am spus ca le stau la dispozitie astazi. Nu mi s-a solicitat sa ii insotesc catre sectia de politie si nici testarea cu aparatul etilotest. Stirile aparute in presa nu corespund realitatii, fapt pentru care voi actiona in consecinta. Nu ma sustrag niciunui control indiferent de ce natura ar fi el, respect legea si sper ca oamenii sa inteleaga ca de 1 an si jumatate sunt tinta unei campanii de denigrare pentru simplul fapt ca deranjez anumite interese”, mărturisea atunci Vasile Iliuta, presedintele Consiliului Judetean Calarasi.