Președintele CJ Bihor, amendat DRASTIC pentru că a fost la pescuit, în plină pandemie de COVID-19. “Nu trebuia să cedez acestei ispite!”

Publicat: 17/04/2020 | 12:17

Pasztor Sandor, preşedintele Consiliul Judeţean Bihor, a primit o amendă de 5.000 de lei, după ce a fost prins de polițiști în timp ce pescuia pe un lac de lângă Oradea. Ulterior, bărbatul și-a recunoscut greșeala, fiind conștient că nu avea ce să caute la baltă din moment ce România este în stare de urgență din cauza pandemiei provocată de COVID-19.

VEZI AICI: AU IGNORAT ORICE RESTRICȚIE! AMENDĂ DE 170.000 LEI PENTRU ŞASE TINERI CE AU FOST PRINȘI ÎNTR-UN BAR

Joi după-amiază, pentru o scurtă perioadă, am oprit la pescuit, la un lac situat lângă Oradea. Recunosc că am greşit, deoarece am încălcat reguli valabile pentru noi toţi. Nu trebuia să cedez acestei ispite. Poliţia m-a sancţionat justificat, la faţa locului, cu o amendă de 5.000 de lei. Vineri dimineaţa, primul lucru pe care am să-l fac va fi plata acestei amenzi şi voi transfera o sumă similară unei asociaţii caritabile. Regret sincer atitudinea mea nedemnă şi îmi cer scuze tuturor!”, a scris Pasztor Sandor pe Facebook.

PANDEMIE. România, pe harta zonelor cele mai afectate de coronavirus din Europa!

Ce spune GCS despre pescuitul sportiv

Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, a declarat că Pasztor Sandor a ajuns să fie amendat după ce o persoană a semnalat faptul că pe marginea unui lac din comuna Cetariu mai mulți bărbați se află la pescuit.

Persoanele au fost legitimate şi sancţionate pentru nerespectarea Ordonanţei Militare nr. 3 pentru că au desfăşurat activităţi de pescuit. Cele trei persoane din Oradea au fost sancţionate cu câte 5000 de lei, iar din grupul de 5 persoane din Sălard, 2 au fost sancţionate cu 2000 de lei iar restul cu avertisment”, a spus Alina Fărcuţa.

NU RATA: FOST SENATOR, AMENDAT CU 2.000 DE LEI DUPĂ CE I-A FĂCUT SOȚIEI O SURPRIZĂ: „NOI VREM SĂ COMBATEM VIRUSUL PRIN IUBIRE”

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS), în cazul pescuitului sportiv, chiar dacă acest tip de activitate se practică în general în mod independent şi nu în grup, nu este prevăzută ca o deplasare cu caracter justificat sau legată de activitatea fizică individuală.