Preot italian infectat cu coronavirus, sacrificiu suprem! A renunțat la aparatul de respirat în favoarea unei persoane pe care nici nu o cunoștea

Publicat: 24/03/2020 | 12:29

Într-o lume în care primează egoismul și nepăsarea față de ceilalți, unii oameni nu își uită semenii și încă mai au puterea de a face bine. Giuseppe Berardelli, un preot de 72 de ani din Casnigo, Bergamo a făcut un sacrificiu suprem, dându-și viața pentru o persoană mai tânără, pe care nici măcar nu o cunoștea. 

Giuseppe Berardelli a reușit să impresioneze lumea întreagă. Având 72 de ani și fiind diagnosticat cu noul coronavirus, preotul din Casnigo, Bergamo a beneficiat de un aparat de respirat pentru care comunitatea parohială strânsese bani să-l cumpere.

Cu toate acestea, preotul Giuseppe Berardelli a făcut un gest suprem de eroism și a renunțat la aparatul de respirație artificială care îl ținea în viață, donându-l unei persoane mai tinere care avea nevoie de el, dar pe care nici măcar nu o cunoștea, informează tgcom24.mediaset.it.

Despre toate cele întâmplate a vorbit inclusiv managerul azilului de bătrâni din San Giuseppe, care are numai cuvinte de laudă la adresa preotului de 72 de ani, considerat a fi un adevărat erou pentru gestul său.

”Don Giuseppe s-a sacrificat ca un adevărat preot. Sunt profund emoționat de faptul că el, protopopul din Casnigo, a renunțat din proprie voința la aparat, pentru a-l oferi cuiva mai tânăr”, a declarat managerul azilului de bătrâni San Giuseppe, pentru sursa citată.