Premiile Oscar au fost amânate din cauza epidemiei! Când o să aibă loc următoare decernare

Publicat: 15/06/2020 | 23:14

Epidemia de coronavirus a dus la amânarea celei de-a 93-a ediții a galei Premiilor Oscar.Inițial evenimentul era reprogramat pentru 28 februarie 2021, însă această dată a fost devansată. Contextul incert și preiculos provocat de virusul ce a făcut ravagii la nivel mondial au fost factorii ce au determinat decizia.

Pentu prima dată în 40 de ani, cel mai important eveniment din lumea filmului a fost amânat. Următoare decernare va avea loc pe data de 25 aprilie 2021. (CITEȘTE ȘI: CINE SUNT CÂȘTIGĂTORII PREMIILOR OSCAR 2020. LISTA COMPLETĂ A FILMELOR ȘI ACTORILOR)

„Timp de mai bine de un secol, filmele au jucat un rol important în a ne mângâia, inspira și a ne distra în cele mai negre vremuri. Cu siguranță, asta au făcut și anul acesta. Speranța noastră, în extinderea perioadei de eligibilitate și de decernare a premiilor noastre, este să oferim flexibilitate producătorilor de filme care trebuie să-și finalizeze și să lanseze filmele, fără a fi penalizați pentru ceva care nu poate fi controlat de nimeni „, au declarat într-o declarație comună președintele Academiei de Film, David Rubin și directorul general, Dawn Hudson.

Epidemia de coronavirus a determinat și unele schimbări în regulamentul Oscarurilor. Pentru următoarea gală, filmele care vor intra în cursa pentru marele premiu din industrie trebuie să fie lansate până în 28 februarie 2021, și nu până la sfârșitul anului așa cum se întâmpla până acum. (VEZI ȘI: TOP 10 CEL MAI BINE ÎMBRĂCATE VEDETE CARE AU PĂȘIT PE COVORUL ROȘU ÎNTINS PENTRU PREMIILE OSCAR 2020)

Ceremonia de decernare a premiilor Oscar a fost amânată, ultima dată, în 1981, când a fost reprogramată 24 de ore mai târziu din cauza unei tentative de asasinat asupra președintelui Ronald Reagan.