Premierul Orban a rămas fără mască fix în timpul ședinței de guvern! A încercat să, dar… VIDEO

Publicat: 12/06/2020 | 07:49

Premierul Ludovic Orban a ținut, joi, o ședință de guvern, iar în dimpul discursului elasticul de la masca de protecție s-a rupt.

CITEȘTE ȘI: VEȘTI PROASTE PENTRU MICROBIȘTI » LUDOVIC ORBAN E RADICAL: „NU SE POATE VORBI DE REVENIREA FANILOR PE STADIOANE!”

Ludovic Orban a încercat, însă în zadar, să repare masca, tot agățând elasticul de ureche. Nu a reușit, așa că a cerut, politicos, o altă mască. A primit-o și apoi și-a reluat discursul. Momentul a fost surprins în direct de camerele de televiziune și se poate vedea cum Orban nu încalcă regulile, ținând masca pe față, până când i s-a adus una nouă.

VEZI AICI MOMENTUL

Premierul Orban a rămas fără mască! Ce măsuri a anunțat că vor fi adoptate

Altfel, Ludovic Orban a anunțat că vor fi adoptate prin hotărâre de guvern noi măsuri de relaxare care vor intra în vigoare începând cu data de 15 iunie, ultima zi în care este valabilă actuala stare de alertă. Iar cu o zi înainte, la Brăila, premierul avea o rugăminte pentru parlamentari, în legătură cu prelungirea stării de alertă. „Nu este o temă care ar trebui politizată. Eu m-am ferit să o politizez şi îi rog pe cei din Parlament să decidă în funcţie de criterii şi analize obiective, nu în funcţie de interese politice sau electorale de moment.

NU RATA: LUDOVIC ORBAN ȘTIE CINE L-A FOTOGRAFIAT ÎN TIMP CE FUMA ÎN SEDIUL GUVERNULUI. „A VRUT SĂ-I FACĂ RĂU. MI-A SPUS ŞI MIE…”

Mai au timp să se gândească. Eu îi sfătuiesc să nu trateze politic problema, ci să o trateze din perspectiva nevoii de a asigura sănătatea publică, de a apăra viaţa şi sănătatea cetăţenilor români. Nu există o altă abordare pentru noi. Nu este moftul nostru politic prelungirea stării de alertă. Din punct de vedere politic, pot să vă spun că nu este un avantaj. Pe de altă parte, suntem oameni raţionali, suntem oameni care ţinem cont de interesul public şi, pentru a asigura sănătatea şi viaţa românilor, este fundamentală menţinerea stării de alertă. Vom apela la toate pârghiile constituţionale şi legale pe care le avem, pentru a păzi sănătatea românilor, indiferent ce vor face unele partide din Parlament”, a declarat Orban, potrivit Agerpres.

Premierul a precizat că „a pune punct stării de alertă înseamnă, de fapt, punerea în pericol a sănătăţii cetăţenilor României”, pentru că, nemaiavând pârghiile necesare pentru respectarea legii, „practic, nu o să mai putem frâna răspândirea virusului în comunitate”.