Premierul Florin Cîțu preia interimarul de la Ministerul Sănătății. Președintele Klaus Iohannis și-a dat acordul legal

Publicat: 14/04/2021 | 19:25

Premierul Florin Cîțu  devine noul ministru intermiar al Sănătății, după ce președintele Klaus Iohannis, a semnat, miercuri, decretul de desemnare. Prim-ministrul țării s-a autopropus, iar președintele a acceptat. 

Anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială, prin intermediul unui comunicat de presă. „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al sănătății, interimar”, se arată în comunicatul transmis de Administrația Prezidențială.

Prima reacția a lui Florin Cîțu, după numire

„Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a-și asuma această responsabilitate în acest moment, am înaintat Președintelui României o nouă propunere, în persoana mea, propunere care a fost acceptată de către domnul Președinte.

Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătății până când colegii noștri de coaliție vor numi un ministru care să preia aceste atribuții. În acest sens, am avut deja o întâlnire cu o parte din conducerea Ministerului Sănătății, iar mâine o să am două conferințe online, una cu toți directorii de DSP și cu toți directorii spitalelor Covid.

În continuare, rămâne o prioritate pentru noi, în această perioadă dificilă, să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru Terapie Intensivă și în același timp să gestionăm această perioadă dificilă”, a declarat premierul Florin Cîțu, noul ministru interimar al Sănătății.

Știre în curs de actualizare