Premierul Florin Cîțu a anunțat oficial. Ce reguli trebuie să respecte românii de Înviere

Publicat: 21/04/2021 | 16:03

Premierul Florin Cîțu susține că românii care vor ieși din casă în noaptea de Înviere trebuie să respecte trei reguli importante. Declarațiile au fost făcute după ce miercuri, 21 aprilie, primul-ministru a avut o întâlnire cu reprezentanții cultelor.

Florin Cîțu subliniat, încă o dată, faptul că autoritățile române nu intervin în modul în care se desfășoară slujbele religioase, fapt susținut și de președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă.

„Din punctul nostru de vedere ne interesează doar respectarea regulilor: mască, distanță, dezinfectant. Modul în care se desfășoară slujbele nu intervenim. E foarte important să păstrăm aceste reguli.

Am primit și de la Partiarhia României niște recomandări și le luăm în calcul. O să avem o noapte de Înviere fără probleme și le-am cerut în continuare susținerea reprezentanților cultelor în procesul de vaccinare”, a declarat Florin Cîțu.

Nu se va interveni în organizarea slujbelor

Tot miercuri, a declarat, în cadrul vizitei de la centrul mobil de vaccinare de la Afumați, că nu vor exista restricții de deplasare pentru credincioși în noaptea de Înviere.

Acesta a adăugat că în noaptea de Înviere, credincioșii nu vor avea nevoie nici de declarațiile pe proprie răspundere pentru deplasarea la biserică.

„Pot să vă spun câteva lucruri certe, care au fost discutate împreună cu reprezentanții bisericilor, în special cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române.

În noaptea de Înviere, restricțiile de circulație se ridică. Așadar, creștinii vor putea să participe la slujbele de Înviere.

Nu vor trebui să completeze declarații, vor merge pur și simplu la biserică. Repet, în noaptea de Înviere, fiecare creștin poate să meargă la biserică dacă dorește”, a declarat Klaus Iohannis.