Premierul britanic Boris Johnson este în continuare la terapie intensivă. Anunțul vital al medicilor

Publicat: 07/04/2020 | 15:29

Premierul britanic Boris Johnson, infectat cu noul coronavirus, se află în continuare la terapie intensivă sub observația atentă a medicilor. Ei anunță că oficialul britanic nu a fost pus pe ventilator, un semn că boala nu s-a agravat.

Publicația britanică The Guardian, care citează surse din interiorul spitalul St Thomas, unitatea medicală unde acesta este internat, susține că „Dl Johnson, în 55 de ani, nu a fost intubat, dar a avut nevoie de patru litri de oxigen la terapie intensivă”, au declarat sursele citate.

Pragul normal pentru terapie intensivă este de 15 litri, sursele sugerând că Boris Johnson a fost într-o stare de sănătate mai bună decât astfel de pacienți în general.

Mesajul lui Michael Gove

Între timp, secretarul Michael Gove a ezitat să ofere detalii noi despre starea de sănătate a premierului britanic.

„Premierul este internat la terapie intensivă şi primeşte cel mai bun tratament de la echipa spitalului St. Thomas. Speranţele şi rugăciunile noastre se îndreaptă către el şi familia sa.

Premierul îşi iubeşte ţara, este un om care mereu doreşte să fie cel mai bun, să schimbe ceva în bine. Cu toţii sperăm că se va însănătoşi cât mai curând posibil”, a declarat Gove la BBC Breakfast.

Boris Johnson a primit încurajări de la lideri politici din întreaga lume, precum Justin Trudeau, Emmanuel Macron şi Ursula von der Leyen.