Premieră. A murit primul medic infectat cu noul coronavirus de la un cadavru

Publicat: 14/04/2020 | 22:25

Primul medic infectat cu noul coronavirus de la un cadavru a murit în Thailanda. Cazul este primul de acest fel de la începutul pandemiei de coronavirus.

Medicul din a decedat fără să știe că este în pericol pentru că până în prezent teoria transmiterii COVID-19 de la cadavre la oameni nu avea precedent. Din cauza acestui fapt, persoanele decedate nu erau testate pentru virus după moarte.

Ce declara Organzația Mondială a Sănătății

Organizația Mondială a Sănătății a declarat anterior acestui caz, că „nu există vreo dovadă că oamenii s-ar putea infecta din contactul direct cu o persoană decedată”. OMS a precizat totuși că plămânii ar putea rămâne infectați cu virusul viu, chiar și după moarte.

Familile și apropiații decedaților au fost îndemnați să nu atingă sau să sărute morții, informează Fox News.

Ce au făcut europenii

Cu toate acestea, țările din Europa au luat măsuri de precauție atunci când o persoană contaminată cu coronavirus a murit. Conform unui document oficial, autopsia este de evitat tocmai pentru a nu risca contaminarea doctorilor.

De asemenea, în cazul în care o persoană moare în spital din cauza coronavirus, o rudă este chemată pentru a confirma identitatea celui decedat, după care omul este transportat în regim de urgență la cimitir și îngropat într-un sicriu sigilat.