Prefectul Capitalei a făcut anunţul! Centre de vaccinare drive-through se vor deschide și în București

Publicat: 26/04/2021 | 14:47

După Deva și Cluj, centre de vaccinare de tip drive-through se vor deschide și în București. Anunțul a fost făcut de către Prefectul Capitalei.

Alin Stoica a anunţat luni că vor fi deschise centre drive-through de vaccinare împotriva COVID-19 și în București. Pentru moment acesta nu a oferit mai multe detalii despre numărul acestora sau data la care se vor deschide. În schimb, Prefectul Capitalei a menționat că în prezent există discuții pentru ca un asemenea centru să fie deschis în Sectorul 6. (CITEȘTE ȘI: SE VA DESCHIDE AL DOILEA CENTRU DE VACCINARE DRIVE-THROUGH. CUM VA DECURGE PROCESUL DE IMUNIZARE)

„Se discută pentru deschiderea de noi centre şi, cum a anunţat şi CNCAV, se va face un maraton de vaccinare în perioada 7-9 şi vom deschide şi drive-through-uri. Avem deja discuţii în sensul acesta. (…) Din câte ştiu eu, discuţii sunt pentru un drive-through în Sectorul 6″, a declarat Alin Stoica pentru Digi 24.

Centre de vaccinare drive-through

Alte două centre de vaccinare de tip drive-through se vor deschide în Deva și Cluj. Centrele de vaccinare vor permite imunizarea ocupanţilor unui autoturism.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Cluj, centrul de vaccinare drive-through va oferi maximă accesibilitate la vaccin. Mecanismul va fi foarte ușor, din mașină se va scoate brațul pe geam și se va face vaccinarea. După ce au primit doza de vaccin, oamenii vor mai rămâne 15 minute pentru a se identifica eventualele reacții adverse și pentru eliberarea adeverinței de vaccinare.

(VEZI ȘI: ROMÂNII SE POT IMUNIZA ȘI ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE. CENTRELE DE VACCINARE ANTI-COVID VOR FI DESCHISE ȘI ÎN PRIMA ȘI A DOUA ZI DE PAŞTE)