Precipitațiile din ultima perioadă au golit buzunarul oamenilor din Gorj! Taxa pe apa de ploaie îi stoarce de bani

Publicat: 23/06/2021 | 11:49

Vremea capricioasă din ultima perioadă a lovit în buzunarul oamenilor din Gorj, care încă sunt obligați să plătească taxă pe apa de ploaie. Astfel, precipitațiile recente se vor resimți consistent atunci când vor începe să vină facturile.

Locuitorii din Gorj sunt obligaţi să plătească, pentru că operatorul de apă şi canal nu a renunţat la taxa percepută pentru ploi. Concret, oamenii plătesc apa de ploaie, în funcție de cantitatea de precipitații căzute în luna respectivă. (CITEȘTE ȘI: PROGNOZA METEO. CE TEMPERATURI ȘI CE CANTITĂȚI DE PRECIPITAȚII VOR FI ÎN ROMÂNIA, ÎN URMĂTOARELE PATRU SĂPTĂMÂNI)

În Gorj se plătește această taxă pe apa de ploaie din 2018, iar acum facturile vor fi însemnate, la fel ca precipitațiile din ultima vreme.

La Târgu Jiu, primăria a refuzat să plătească taxa pe apa de ploaie și a strâns o datorie de 900.000 de lei cu tot cu penalități. Motivul pentru care a refuzat a fost acela că în oraș, doar 20% din precipitații ajung în rețelele pluviale, restul ajungând în pământ.

Taxa a fost contestată, dar judecătorii nu au decis nimic încă, așa că taxa pe apa de ploaie încă se regăsește pe factură.

La Bacău, autoritățile locale au cerut societății să nu mai introducă in facturi taxa meteorică, iar operatorul a fost de acord.

(VEZI ȘI: PLOAIA A FĂCUT RAVAGII ÎN CRAIOVA! CANALIZAREA A CEDAT. STRĂZILE AU FOST INUNDATE, IAR MAŞINILE AU RĂMAS BLOCATE ÎN APĂ)