Prăpăd în Vâlcea: case inundate, maşini distruse, drumuri luate de viitură, grindină adunată cu lopata – VIDEO&GALERIE FOTO

Publicat: 11/06/2021 | 18:36

A fost prăpăd, vineri, în Vâlcea. Ploile torențiale au inundat mai multe case, viiturile au distrus drumuri și au avariat mașini. La Horezu, de exemplu, grindina a fost adunată de pompieri cu lopata.

O furtună cu grindină s-a abătut astăzi peste orașul vâlcean Horezu și a provocat pagube însemnate. Pompierii au intervenit cu lopeţile ca să înlăture de pe străzi gheaţa care măsura și jumătate de metru.

Grindina, care a căzut timp de aproximativ 20 de minute, a albit curțile oamenilor. Pompierii militari din cadrul ISU General Magheru Vâlcea au fost solicitați inclusiv pentru înlăturarea efectelor unei inundații la un spațiu comercial și la un depozit în orașul Horezu.

Probleme au fost şi în alte localităţi din judeţ. Autoritățile au intervenit pentru deblocarea Drumului Național 73C, în comuna Golești, acolo unde traficul a fost întrerupt după ce carosabilul a fost inundat. În zonă s-au deplasat muncitorii de la Secția de Drumuri Naționale Vâlcea pentru degajarea carosabilului. 30 de gospodării de aici au fost inundate, iar mai multe maşini au fost luate de viitură.

Atenționare de vreme rea

ANM a emis, vineri, o atenționare meteo de instabilitate atmosferică, valabilă în perioada 11 iunie, ora 12:00 – 13 iunie, ora 23:00.

„În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala în zilele de vineri și sâmbătă (11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.

Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde duminică (13 iunie) toate regiunile. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp”, au informat meteorologii.