Prăpăd în Argeș! Mașinile au fost luate de ape, iar gospodăriile oamenilor au fost inundate. VIDEO

Publicat: 25/06/2020 | 18:50

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu în intervalul 25 iunie, ora 16:30 – 25 iunie, ora 23:00. Cantitățile însemnate de apă și instabilitatea atmosferică accentuată au făcut prăpăd în Argeș.

Debitul a crescut rapid pe pârâul Valea lui Topor care se varsă în Argeșel. Apa a inundat 25 de gospodării și a produs pagube la un pod. Pompierii au intervenit de urgență și au scos apa, dar au rămas aluviuni care au distrus bunurile oamenilor.

Mai multe autospeciale de la trei subunități ale ISU Argeș sunt pe teren. Pompierii au scos malul și apa din unele locuințe cu ajutorul lopeților. De asemenea, trei autoturisme au fost luate de ape.

La fața locului sunt și autoritățile locale, care intervin cu mijloacele disponibile. (CITEȘTE ȘI: LOVITURĂ NEAȘTEPTATĂ PENTRU MARCEL PAVEL, ÎNAINTE DE A FI DIAGNOSTICAT CU CORONAVIRUS. CE A PĂȚIT FIUL ARTISTULUI)

Cod galben de grindină și vijelii până pe 26 iunie

Avertizare cod galben în intervalul 25 iunie, ora 16:30 – 26 iunie, ora 02:00. Se va semnala o instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în nordul, nord-vestul, centrul, sudul și sud-estul țării și pe arii restrânse în rest vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. (VEZI ȘI: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. BILANȚUL INFECTĂRILOR CREȘTE ALARMANT! S-A AJUNS LA 25.286 + 460 NOI CAZURI, DE LA ULTIMA INFORMARE)

La sfârșitul acestei săptămâni, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele montane.