Pragul de 12 milioane de îmbolnăviri a fost depășit în SUA. Au fost impuse noi restricții

Publicat: 22/11/2020 | 12:53

Zi neagră pentru Statele Unite ale Americii. Sâmbătă a fost depășit pragul de 12 milioane de contaminări cu noul coronavirus. În ceea ce privește bilanțul negru al deceselor acesta a ajuns la 255.000, potrivit datelor Universității Johns Hopkins.

SUA se află într-o perioadă critică. Numărul de noi cazuri de îmbolnăvire a explodat iar bilanțul a depășit 12 milioane într-un timp scurt. În ultimele şase zile, potrivit calculelor Reuters, au fost înregistrate aproximativ un milion de noi cazuri de COVID-19. Creşterea s-a accelerat, având în vedere că trecerea de la 10 milioane de cazuri la 11 milioane a fost făcută în opt zile, iar de la 9 milioane la 10 milioane de cazuri, în zece zile.

Cel mai mare număr de infecţii zilnice a fost înregistrat vineri, cu 196.815 de noi cazuri zilnice.  Oficialii din Sănătate au avertizat că, în curând, sistemul sanitar va fi copleşit, dacă oamenii nu respectă recomandările, în special cele privind deplasările şi adunările. (CITEȘTE ȘI: SITUAȚIE TRAGICĂ PENTRU FRANȚA! ESTE PRIMA ȚARĂ DIN UE CARE DEPĂȘEȘTE 2 MILIOANE DE ÎMBOLNĂVIRI)

Noi restricții în California

Luna aceasta, mai mult de 20 de state au impus noi restricţii în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului. Începând de sâmbătă, în California au fost impuse restricţii de deplasare. (VEZI ȘI: ZI NEAGRĂ PENTRU ITALIA! A DEPĂȘIT UN MILION DE CAZURI DE COVID DE LA ÎNCEPUTUL PANDEMIEI)

California este, în prezent, al doilea cel mai afectat stat american, după Texas. Potrivit noilor măsuri, în vigoare până pe 21 decembrie, deplasările sunt interzise între orele 22.00 şi 5.00. Ordinul afectează 41 dintre cele 58 de districte californiene şi, în total, peste 94% din populaţia statului.

În California locuiesc aproximativ 40 de milioane de oameni, acesta fiind cel mai populat stat american. New York City se numără printre zonele din SUA în care sunt impuse astfel de restricţii. Localurile şi sălile de sport pot fi deschise până la ora 22.00, însă unităţile de învăţământ au fost închise.

Citește și...