Povești cutremurătoare în Spania, din cauza coronavirusului. Armata găsește bătrâni abandonați și morți în patul lor

Publicat: 24/03/2020 | 12:58

În Spania, situația degenerează din cauza coronavirusului. Au fost înregistrate, până acum, 2.182 de decese din cauza virusului Covid-19, iar numărul celor infectați a depășit 33.000. Totul este cu atât mai dramatic cu cât armata găsește bătrâni morți în propriile paturi, complet abandonați de familie.

În Spania, armata intervine pentru a evita răspândirea epidemiei de coronavirus prin dezinfectarea și verificarea locuințelor.

Totul este cu atât mai dramatic cu cât armata face descoperiri șocante în anumite locuințe. Bătrânii sunt găsiți complet singuri, abandonați de familiiile lor, iar unii dintre ei își dau ultima suflare singuri, în patul lor, după cum informează Ministerul Apărării, potrivit Antena 3.

„În timpul vizitelor sale, armata a găsit câţiva oameni în vârstă total abandonaţi – chiar şi unii care erau morţi în paturile lor”, a declarat Ministerul Apărării, Margarita Robles pentru programul Ana Rosa TV. De asemenea, ministerul a mai punctat faptul că oricine va apela la un astfel de tratament inuman de abandonare a bătrânilor va fi urmărit penal.

Din cauza coronavirusului, în Spania au fost înregistrate nu mai puțin de 2.182 decese și numărul infectărilor a ajuns la 33.089.