Povestea unei tinere perfect sănătoase care a fost la un pas de moarte din cauza noului coronavirus. „Mi-a atacat toate organele”

Publicat: 08/05/2020 | 16:20

O tânără de 21 de ani din Scoția a fost la un pas de moarte în momentul în care a intrat la Terapie Intensivă. Fata a fost șapte zile conectată la aparate.

Lily Burns, din Fort William, Highland, Scoția, a mers inițial la spital pentru că bănuia că are o infecție la rinichi. Starea ei de sănătate s-a agravat rapid, fiind diagnosticată imediat cu COVID-19, relatează BBC NEWS.

Mai mult, ca o ironie a sorții, fata participa la o cursă în sprijinul Serviciului Naţional pentru Sănătate când a început să se simtă rău.

„Am ajuns acasă şi tot mă simțeam rău. M-am dus la un cabinet medical și acolo m-au suspectat de o infecţie la rinichi. Singurul simptom de coronavirus era febra. Din cauza riscului de a lua coronavirus, m-au sfătuit să nu merg la spital și m-au trimis acasă, recomandându-mi să merg la camera de gardă dacă situaţia se agravează”, povestește tânăra.

A fost testată şi pentru coronavirus, dar rezultatul iniţial a ieşit negativ. Mai optimistă, s-a transferat la Spitalul Raigmore, unde al doilea test a confirmat infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

„A început să-mi fie teamă. COVID-19 mi-a atacat toate organele interne – inima, ficatul, rinichii. Au încercat să-mi administreze oxigen pe căile respiratorii, dar pentru că aveam nevoie de cantităţi atât de mari au fost nevoiţi să mă sedeze. Am stat aşa şapte zile. Singurul lucru pe care mi-l amintesc este ieşirea din ambulanţă. M-au dus într-o cameră cu aproximativ 8-10 medici. A fost destul de copleşitor pentru mine. Şi înspăimântător”, povestește tânăra.

După ce a început să se recupereze, Lily şi-a putut suna familia. „Cred că a fost o experienţă traumatizantă pentru ei”, a spus tânăra care s-a întors între timp acasă. „Sunt foarte emoţionată. Prietenii mi-au adus cadouri, dar, evident, nu se pot apropia de mine şi este foarte greu.”

BEST DAY EVER!! ???? stopping & starting as we didn’t know if we were allowed to cuddle her or not ???? 4 days off the…

Publicată de Daisy Burns pe Luni, 4 mai 2020

CITEȘTE ȘI: PERICOL. Din cauza epidemiei de COVID poate exploda numărul cazurilor de tuberculoză

Lily le-a mulţumit medicilor într-o postare pe Facebook: „Trebuie să profit de această ocazie pentru a mulţumi unităţii de terapie intensivă din Raigmore, căreia îi datorez efectiv viaţa. Profesionalismul lor, sprijinul oferit şi modul în care mă făceau să râd, totul a fost la cel mai înalt nivel! Sunt nişte adevăraţi eroi!”

I don’t know how to say this but I’m back! I feel like I need to write this so people know what happened and how quickly…

Publicată de Lily Burns pe Duminică, 3 mai 2020

CITEȘTE ȘI: ANCHETĂ. Viorel Cataramă este anchetat de procurori în urma infectării voluntare

De asemenea, tânăra îi sfătuieşte pe toţi să respecte măsurile şi să se protejeze de coronavirus. „Nu i-aş dori nimănui să treacă prin aceleaşi chinuri.”