Povestea tulburătoare a pacientului nr.1 al Italiei care s-a vindecat de coronavirus! Și-a îmbolnăvit soția și copilul, tatăl i-a murit…

Publicat: 24/03/2020 | 19:16

Mattia are 38 de ani și a fost pacientul numărul 1 al Italie, infestat cu coronavirus. Acum, bărbatul s-a însănătoșit și a părăsit spitalul. Mărturiile lui sunt cutremurătoare. El le-a cerut italienilor, între altele, să stea acasă, pentru a evita un calvar.

Diagnosticat la 21 februarie, el şi-a infectat soţia gravidă şi alţi apropiaţi, printre care şi pe tatăl său. Acesta din urmă a murit din cauza complicaţiilor provocate de coronavirus. (CITEȘTE ȘI: DEZVĂLUIRILE CUTREMURĂTOARE ALE UNUI ROMÂN AFLAT ÎN ”ZONA ROȘIE”: ”A MURIT DUPĂ DOUĂ ZILE! EU RISC ÎN FIECARE CLIPĂ!”)

„Îmi aduc aminte internarea în spitalul din Codogno, mi s-a spus că pentru 18 zile am fost la terapie intensivă, apoi am fost transferat în salonul de boli infecțioase, unde am început din nou să am contact cu lumea reală și să fac un lucru simplu, dar frumos: să respir. Din această experiență a mea oamenii trebuie să înțeleagă că trebuie să stea în casă, prevenția este indispensabilă pentru a nu răspândi infecția. Asta poate însemna inclusiv îndepărtarea de persoanele apropiate, de prieteni. Pentru că nu știm cine poate fi contagios. Eu am fost foarte norocos, pentru că am putut fi tratat. Acum s-ar putea să nu fie suficienți medici, personal sau mijloace ca să-ți salveze viața. Din această boală te poți vindeca! (Eu și familia mea, n.red.) vrem să uităm această experiență urâtă și să ne întoarcem la normalitate”, a declarat Mattia.

În total, 63.927 de persoane au luat coronavirusul în Italia, unde se înregistrează cea mai mare rată de contagiune din lume: 1.057 de cazuri la un milion de locuitori.