Povestea tristă a Elenei, asistenta-eroină care a murit în Italia, din cauza coronavirusului: „S-a dedicat trup și suflet pacienților”

Publicat: 09/04/2020 | 07:39

Elena Rodica Nițu este unul dintre oamenii considerați eroi! Asistentă în Italia, femeia s-a luptat în prima linie cu noul coronavirus și povestea ei de viață este una cum rar îți este dat să auzi.

Elena, asistenta din Italia care a murit din cauza coronavirusului a fost o adevărată eroină. Aceasta a luptat cu virusul ucigaș până a ajuns să-și dea viața din cauza lui. Colegii își aduc aminte de ea cu lacrimi în ochi și o descriu ca fiind unul dintre cei mai dedicați oameni, căruia mereu i-a păsat de starea pacienților și a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-i pune pe picioare.

ADEVĂRUL despre pandemia de gripă din 1971. Medicii, obligați să ascundă secretul deceselor / Ceaușescu, acuzat că a adus boala din China

Elena Nițu lucra la Oglio Po, în secția de dializă a spitalului, acolo unde este nevoie de un om dedicat meseriei sale, având în vedere cazurile delicate de care trebuia să se ocupe. Potrivit informațiilor oferite de stiridisapora.ro, tot aici ar fi luat coronavirusul.

Totul a început în urmă cu o lună, iar Covid-19 i-a distrus imediat starea de sănătate asistentei. În stare gravă, aceasta a fost transferată într-un spital din Milano, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a fi salvată. Elena a murit singură în Italia, acolo unde locuia tot singură. Nici în România nu avea copii.

„A fost o fată drăguță și veselă, întotdeauna loială muncii, pe care a iubit-o cu adevărat: de fapt, s-a dedicat trup și suflet pacienților săi, nu s-a oprit niciodată ”, spun colegii și asistenții de la Oglio Po.