Acasă » Exclusiv » Povestea româncei care s-a vindecat de COVID-19. „O noapte întreagă am stat pe un scaun, pentru că…”

Povestea româncei care s-a vindecat de COVID-19. „O noapte întreagă am stat pe un scaun, pentru că…”

De: Ramona Danciulescu 13/04/2020 | 12:05

Pandemia de coronavirus a generat panică. De la o zi la alta, numărul persoanelor infectate crește atât în interiorul Europei, cât și în afară și bilanțul deceselor este unul tragic. Cu toate acestea, mai există și povești fericite, ai căror protagoniști susțin că nu vor mai fi niciodată la fel după experiența COVID-19 și că infectarea cu virusul mortal i-a făcut să prețuiască mai mult lucrurile mărunte din viață pe care, în mod curent, le ignorăm cu toții. (CITEȘTE ȘI: DEZVĂLUIRI HALUCINANTE FĂCUTE DE O PACIENTĂ INFECTATĂ CU COVID-19, AFLATĂ ÎN SPITAL: ”SUNT PACIENTUL CARE SE TRATEAZĂ CU NIMIC?”)

Georgeta este una dintre victimele coronavirusului. Ca mulți alți români, cu ceva ani în urmă, a ales calea străinătății. S-a stabilit în Madrid, acolo unde muncește din greu pentru ea și pentru familia ei. Nu s-a gândit niciodată că ar putea fi victima coronavirusului, dar nici nu a exclus, în sufletul ei, această posibilitate de infectare cu COVID-19.

Pentru că a fost forțată de circumstanțe să meargă la muncă în continuare, Georgeta, românca noastră din Madrid s-a infectat. Nu teama de infectare a speriat-o pe femeie, ci spitalele și neputința medicilor, lucruri cu care a luat contact din plin.

INTERVIU. Smiley, convins că pandemia de coronavirus va schimba omenirea. Ce planuri își face cu Gina Pistol

Mă simțeam foarte slăbită, nu puteam mânca”

În exclusivitate pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, Georgeta a povestit totul despre coșmarul prin care a trecut, din momentul infectării și până în cel al externării și al revenirii sale la normal.

Spitalele din Spania, depășite de numărul de persoane infectate cu noul coronavirus

Românca ne-a mărturisit că simptomele infectării cu COVID-19 au fost destul de greu de suportat. Cu 10 zile înainte să se interneze în spital, Georgeta s-a confruntat cu tuse puternică, dar și dureri în spate, stări de slăbiciune și lipsa poftei de mâncare.

(NU RATA: RAED ARAFAT, SEMNAL DE ALARMĂ ÎN CRIZA CORONAVIRUSULUI: ”ROMÂNIA NU A TRECUT HOPUL. LUCRURILE MERG ÎN MAI RĂU”)

După șocul de la aflarea veștii că este una dintre victimele coronavirusului, au apărut și alte situații mult mai grele, cu care Georgeta, femeia de 49 de ani, a început să se confrunte. Neputința medicilor și sistemul sanitar din Madrid,  depășit de situație, au fost unele dintre ele.

„Cu 10 zile înainte de internare am început să mă simt rău. Ca simptome am avut așa: tuse cu durere în spate, febră, mă simțeam foarte slăbită, nu puteam mânca. Joi noaptea, după o așteptare de 30 de minute în telefon, la apelul de urgențe, mi s-a spus să-l rog pe fratele meu să meargă cu mine la spital dacă are posibilitatea, pentru că ei nu aveau ambulanțe suficiente.

REACȚIE. Managerul spitalului din Vrancea, acuzații de abuz după ce a fost mutat din pensiune în spital: „Prefectul comite abuzuri asupra unui bolnav de Covid-19”

Am ajuns la urgențe în jurul orei 23.30, iar la scurt timp mi s-au luat datele, tensiunea, temperatura și mi s-a verificat oxigenul din sânge. Am fost dusă într-o sală de așteptare pentru că urma să mă consulte și un medic. După consultația respectivă am fost dusă să mi se facă o radiografie la plămâni, analize, plus testul COVID-19 și perfuzie”, a spus Georgeta, în exclusivitate pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

„Am văzut neputința și oboseala medicilor care nu mai făceau față

Atunci când credea că problemele s-au sfârșit, românca de 49 de ani s-a lovit de o altă dificultate. În momentul în care se afla în spital, a constatat că trebuie să-și petreacă o noapte întreagă pe un scaun. Paturile erau pline și locuri nu mai existau deloc. Mai mult, pacienții continuau să vină în spital, iar medicii erau complet depășiți de numărul mare de infectări cu COVID-19.

Spitalele din Spania, depășite de numărul de persoane infectate cu noul coronavirus

„La aproximativ 2 ore mi-au ajuns rezultatele din care reieșea faptul că am pneumonie și că trebuie să mă internez în spital. O noapte întreagă am stat pe un scaun, pentru că nu erau paturi suficiente. Lângă mine mai erau pacienți care prezentau aceleași simptome. Noaptea următoare m-au băgat să stau într-un salon micuț și mi s-au repetat analizeze.

(VEZI ȘI: „CHINEZII AU FĂCUT CORONAVIRUSUL ÎN LABORATOR ȘI NOI AVEM DOVADA”. ULTIMA TEORIE A CONSPIRAȚIEI POATE PORNI AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL)

Sâmbătă noaptea, după ce un pat fusese eliberat de un pacient, un pat dintr-un salon obișnuit… am fost eu mutată acolo. Alături de mine mai era o pacientă. Duminică mi s-a făcut un nou set de analize, iar după-amiază au ajuns și rezultatele. Testul pentru COVID-19 era pozitiv. La maxim o oră de la aflarea rezultatului am început și tratamentul, administrat din 12 în 12 ore.

Luni mi s-a făcut o altă radiografie la plămâni și timp de 9 zile am urmat tratamentul pentru COVID-19. Pe toată durata internării mi s-a luat sânge, temperatura, oxigenul din sânge și tensiunea, la un interval de 3-4 ore”, a mai completat Georgeta, în exclusivitate pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA. 

Recunoscătoare lui Dumnezeu, dar extrem de schimbată după cele întâmplate, Georgeta ne-a declarat că neputința medicilor a șocat-o, dar se poate bucura acum de momente frumoase în compania familiei, chiar dacă a trecut printr-o experiență care i-a marcat viața pentru totdeauna.

„Am văzut multe în spital. Am văzut neputința și oboseala medicilor care nu mai făceau față, am văzut scaune montate pe post de paturi, pentru că nu mai erau locuri. Mulțumesc lui Dumnezeu că am scăpat cu bine și că pot fi alături de familia mea acum!” a mai completat Georgeta, pentru site-ul nr. 1 din România.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226) 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Diferența mare de vârstă dintre fiul lui Țiriac și Sorana Cîrstea! Ea e tânără și superbă, el e divorțat și are doi copii aproape majori
Diferența mare de vârstă dintre fiul lui Țiriac și Sorana Cîrstea! Ea e tânără și...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Fostul iubit al Cristinei Cioran, declarații halucinante: „Îmi fac alt copil! Nu mă mai interesează nici de ea, nici de copil”
Fostul iubit al Cristinei Cioran, declarații halucinante: „Îmi fac alt copil! Nu mă mai interesează...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Ce a apărut în locul în care Mădălin Păduran și-a pierdut viața în urmă cu două săptămâni. Motivul pentru care fotografiile cu tânărul în vârstă de 23 de ani au fost mistuite de flăcări
Ce a apărut în locul în care Mădălin Păduran și-a pierdut viața în urmă cu...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Ce să pui în colivă ca să-i dai cel mai bun gust. Adaugi doar acest lucru și va fi un deliciu
Ce să pui în colivă ca să-i dai cel mai bun gust. Adaugi doar acest...
O televiziune din România își schimbă numele. Ce va difuza de acum înainte
O televiziune din România își schimbă numele. Ce va difuza de acum înainte
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
Noua ordine mondială. Ungurii se pregătesc. Ce plan are Viktor Orban
Noua ordine mondială. Ungurii se pregătesc. Ce plan are Viktor Orban
Dr. Francesco Capelletti, copilul-actor, chirurgul pur-sânge și icoana tatălui. Destine de filme la Floreasca
Dr. Francesco Capelletti, copilul-actor, chirurgul pur-sânge și icoana tatălui. Destine de filme la Floreasca
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Ioana Dichiseanu, dezvăluiri emoționante. Semnele pe care le-a primit de la regretatul Ion Dichiseanu după decesul acestuia: „Nu au fost doar în mintea mea”
Ioana Dichiseanu, dezvăluiri emoționante. Semnele pe care le-a primit de la regretatul Ion Dichiseanu după...
Trenul produs în China care va lega 3 municipii importante din România. Poate circula cu o viteză de 160 km/h
Trenul produs în China care va lega 3 municipii importante din România. Poate circula cu...
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află fix lângă un mare oraș al țării
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află...