Povestea „Moșului” Ciprian Ciocan. Campion în ring, dar și la fapte bune. Ce traseu parcurge fostul sportiv pentru a dărui zâmbete de Crăciun

Publicat: 21/12/2020 | 14:19

Fost campion național și vicecampion mondial la box, Ciprian Ciocan poate fi confundat, din multe puncte de vedere, cu Moș Crăciun. Generozitatea e o asemănare izbitoare, iar apoi – vorba bună. În vremuri complicate, ”moșul uriaș” din Bacău vizitează familiile cu lipsuri materiale și sufletești pentru a le duce daruri: cartofi, gogoșari, ceapă, sucuri, dulciuri – de-ale gurii, cum le spune campionul, dar și hăinuțe.

”O fi ghine, o fi rău? De data asta…îi ghine”, sunt vorbele lui ”Moș Ciprian Ciocan”.

Crăciunul se apropie și ne gândim să facem fapte bune din suflet. Să nu uităm de copii și de oamenii care au nevoie de ajutor. Cu portbagajul plin, Ciprian Ciocan parchează pe o străduță din Bacău, unde îl așteaptă o mamă cu doi copii.

„Moș Ciprian”, un exemplu de generozitate

Alți doi copii sunt în casă cu tatăl lor, operat pe cord. Ianis, fiul cel mare, pune umărul la descărcat. Ia două baxuri cu sucuri, în timp ce mamei îi curg lacrimile, surprinsă fiind de generozitatea lui Moș Ciprian, care intervine: ”Tot ce e în portbagaj e pentru voi. Curaj. Hai să le descărcăm pe toate, după care le ducem în casă.”

„Să ne mai vedem și la anul”

Odată ajunși în apartamentul modest, copiii încep să fie mai curajoși din momentul în care cutiile încep să se deschidă una câte una. ”Sunteți bucuroși?”– întreabă „Moșul”, iar corul se face imediat auzit: „Foarte bucuroși.” După ce zâmbetul a pus stăpânire pe chipurile tuturor, Moș Ciprian le-a mai făcut o urare și a plecat: „Sănătate să avem ca să ne mai vedem și la anul!” (NU RATA: EI SUNT ADEVĂRATELE AJUTOARE ALE LUI MOȘ CRĂCIUN. AU ÎMPĂRȚIT SPERANȚĂ PENTRU APROAPE 2.000 DE SUFLETE)

„Stațiile” Moșului

Următorul popas al „Moșului” a fost la domnul Faraoanu – un bătrân invalid care pare uitat de alții. Un spiriduș de-ai moșului, pe nume Viorel Bogdan, l-a trimis pe „Moș Ciprian” cu de-ale gurii. Foarte emoționat de vizita primită, bătrânul a reușit, cu greu, să- i vorbească „Moșului”, dar nu a uitat să-i mulțumească: ”Nu-mi vine să cred. Vă mulțumesc din inimă.”

„Caleașca” cu ”reni-putere” îl conduce pe Moș Ciprian la o familie cu cinci copii. Cadourile sar singure din portabagaj și le umplu sufletele de bucurie copiilor, dar și părinților. După o zi lungă, Moș Ciprian mai face o ultimă oprire la o altă familie. Una mai numeroasă și decât cea a moșului adevărat. Dumnezeu a binecuvântat familia Dăncuță cu 11 copii frumoși care locuiesc într-o casă mică și primitoare. Și aici au curs lacrimi de bucurie, iar moșul a plecat acasă la el pentru a se odihni. Până la Crăciun, Moș Ciprian va mai vizita și alți copii.

Cine este Ciprian Ciocan

Ciprian Ciocan are 47 de ani, iar în prezent se ocupă de o afacere cu băuturi răcoritoare. În timpul liber, oferă ”generozitate”.
La 9 ani s-a apucat de box, sport care i-a fost ”transmis” de fratele său, fost boxer și el. Ciprian Ciocan a fost selecţionat în anul 1988 să reprezinte Bacăul la Centrul Olimpic de Juniori din Galaţi. Atunci, sportul l-a transformat pe Ciprian Ciocan într-un boxer de nivel internaţional.

„Moș Ciprian” și „sania” lui mereu plină

În scurt timp, a urcat pe ringurile competiţiilor internaționale. Cu un palmares de invidiat: a boxat în aproximativ 200 de meciuri și a pierdut doar 15. A boxat la categoria cea mai grea, peste 90 de kilograme. (VEZI ȘI: ANDRA A „COMPLOTAT” CU MOȘ CRĂCIUN, ÎNTR-O „MISIUNE SECRETĂ”. CE CADOURI LE LASĂ CELOR MICI SUB BRAD)

Generozitatea nu e o calitate doar de Crăciun

Ciprian Ciocan le-a venit în ajutor și celor care poartă o haină grea după ce au stat după gratii. ”Ofer locuri de muncă pentru foștii deținuți, cărora nu le mai dă nimeni a doua șansă să se integreze în societate”, mai spune Ciprian Ciocan.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.