Povestea înspăimântătoare a cerșetoarei din Galați care a devenit, astăzi, decesul nr. 400 din România

Publicat: 17/04/2020 | 12:57

Din nefericire, România a atins, în această dimineață, pragul nedorit de 400 de decese provocate de noul coronavirus, iar ultimul dintre ele este cazul cutremurător al unei cerșetoare din Galați.

Oamenii străzii au povești de viață emoționante, aceștia ajungând într-o situație extremă din diferite motive care le-au marcat existența de-a lungul timpului. Sunt lipsiți de protecție, nu au unde să stea, iar într-o perioadă ca aceasta, când distanțarea socială trebuie limitată cât mai mult, unii dintre ei devin victime sigure ale virusului ucigaș.

Cerșetoarea din Galați, în vârstă de 62 de ani, s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din localitate, pe data de 6 aprilie, prezentând ”simptome respiratorii”. Medicii i-au recoltat probe pentru a vedea dacă este sau nu infectată cu COVID-19, apoi au plasat-o în izolator. În urma acestui test, femeia a fost internată, ulterior, la Spitalul Județean de Urgență-Boli Infecțioase.

În aceeași zi, este primit rezultatul analizelor efectuate, iar acesta este pozitiv la noul coronavirus. Nu au mai trecut decîât 5 zile, iar starea de sănătate a cerșetoarei s-a degradat. Medicii nu i-au mai putut salva viața, fiind constatat decesul pe  data de 11 aprilie. Potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, infecția cu COVID-19 a fost agravată și de comorbiditățile pe care le avea femeia, fiind vorba despre boală autoimună, HTA, și obezitate.

(VEZI ȘI AICI: ASEMĂNAREA IZBITOARE DINTRE CORONAVIRUS ȘI EBOLA. TOTUL A PLECAT DE LA LILIECI)

Decesul 400 din România

”Femeie, 62 ani din județul Galați (om al străzii). Se prezintă în UPU a Spitalului Județean de Urgență Galați în data de 06.04.2020 cu simptome respiratorii și se recoltează probe pentru COVID-19. Se izolează în izolator apoi este internată în Spitalul Județean de Urgență-Boli Infecțioase.

  • Rezultat pozitiv pe data de 06.04.2020.
  • Decedata pe data de 11.04.2020.

Comorbidități: Boală autoimună, HTA, obezitate”, au transmis reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

(CITEȘTE ȘI: AVERTISMENT DUR AL SPECIALIȘTILOR. CÂT AR PUTEA DURA DISTANȚAREA SOCIALĂ IMPUSĂ DE PANDEMIA DE CORONAVIRUS)