Povestea îngrozitoare a fetei violate de tată pentru că „voia să o pregătească pentru viață”

Publicat: 15/12/2020 | 13:18

Doi fraţi, o fată de 12 ani și un băiat de 10 ani, s-au trezit într-un coșmar după ce o judecatătoare i-a plasat unui bărbat abuziv, fără să îi cerceteze dosarul. Timp de doi ani copiii au fost bătuţi, umiliţi şi înfometaţi. Statul a stat deoparte şi s-a uitat. În 2017, după ce a fost agresată sexual de tatăl ei, fata care mergea pe 15 ani l-a reclamat la poliţie. 

Fratele minor al fetei a rămas la tatăl abuziv timp de trei ani și jumătate cât a durat ancheta. În octombrie anul acesta, Adrian Z. a primit 2 ani şi jumătate de închisoare, fără să fie decăzut din drepturile părinteşti. Decizia nu e definitivă, scrie Libertatea.ro.

În 2014, după divorțul părinților, atunci când fata de 12 ani a aflat de la mama sa că ea trebuie să se mute la ţară, în casa bunicilor, şi că, pentru ea şi fratele ei, ar fi poate mai bine dacă ar locui cu tatăl lor, ca să nu schimbe școala.

Nu au avut niciun sprijin

Teoretic, statul ar fi trebuit să o ajute pe mamă, ca să prevină separarea copiilor de ea. În practică, autorităţile n-au făcut nimic şi au aprobat ca cei mici să rămână cu tatăl pe care-l recomanda doar acoperişul de deasupra capului, mai scrie sursa citată.

Într-o zi, o judecătoare a chemat-o pe Ana în biroul ei şi, după ce a închis uşile, a întrebat-o pe fetiţă cu ce părinte ar vrea să rămână, după divorţ. Când Ana şi Paul*, fratele ei de 10 ani, i-au spus că sunt de acord să stea cu tata, aşa cum ştiau că s-au înţeles părinţii, judecătoarea n-a cercetat mai departe. A pronunţat sentinţa a doua zi.

Ce i-a spus fetei când a agresat-o sexual

O dată ce a dispărut din peisaj, mama nu a mai știut nimic de copii, pentru că, deşi ea avea dreptul să-i viziteze pe copii, fostul soţ i-a interzis asta şi a ameninţat-o cu bătaia. Femeia se întâlnea totuşi pe ascuns cu Ana şi cu Paul, în curtea şcolii sau după ce ei terminau orele, însă cei mici nu-i spuneau totul, ca s-o protejeze. Doi ani au trecut aşa. Într-o zi, Adrian Z. a mers băut la şcoală, a intrat în clasa lui Paul şi a făcut scandal, insistând să rămână la ora de muzică. Profesorul ar fi trebuit atunci să sesiseze psihologul şcolii care, în urma discuţiei cu băiatul de 12 ani, ar fi identificat semnele abuzului, ar fi sesizat DGASPC şi s-ar fi luat măsuri, „în interesul superior al copilului”.

Citește povestea întregă AICI