Povestea incredibilă a unui ieșean. A mers la spital cu o simplă tuse, iar în doar câteva zile s-a întors în scriu

Publicat: 25/11/2020 | 16:49

Familia lui Robert, un tânăr ieșean care s-a stins din viață, este în doliu și revoltată, pe un sistem medical opac, care în spatele ușilor închise l-au diagnosticat cu COVID-19, deși rezultatul mai multor teste a fost negativ.

În urmă cu două săptămâni, tânărul a mers la medicul de familie din cauza unei tuse, acesta a hotărât că băiatul are nevoie de investigații de specialitate, așa că a fost trimis cu ambulanța la spital. După ore în șir, în care nimeni nu l-a băgat în seama, tânărul a fost internat și a primit în cele din urmă un antibiotic. (CITEȘTE ȘI: UN BEBELUȘ DE DOAR CÂTEVA LUNI, PRINTRE VICTIMELE COVID-19 DIN ULTIMELE 24 DE ORE)

Din momentul în care tânărul a fost internat, a început calvarul pentru familia acestuia, care nu a putut să îl mai contacteze. Au aflat a doua zi că Robert făcuse un stop cardio respirator și fusese transferat la ATI. Din păcate la doar câteva zile, tânărul a decedat, iar medicii au declarat că motivul decesului a fost infecția cu noul virus, deși în repetate rânduri testele care i s-au făcut au avut un rezultat negativ.

Familia revoltată din cauza condițiilor din spital

Familia și apropriații sunt revoltați de felul în care Robert a fost tratat în spital, de faptul că nu s-a comunicat starea acestuia și nu pot înțelege cum un om care a mers pe picioarele lui la spital a decedat în doar câteva zile. (VEZI ȘI: SEMNALUL DE ALARMĂ TRAS DE MANAGERUL UNUI SPITAL DIN CAPITALĂ! „TOT MAI MULȚI PACIENȚI NETESTAȚI ȘI CU FORME SEVERE DE COVID AJUNG LA ATI DIRECT DE ACASĂ”)

Poveste lui Robert, lucrurile prin care a trecut au fost făcute publice de un apropriat pe una dintre rețelele de socializare, pentru a trage un semnal de alarmă.

„S-a dus pe picioare la medicul de familie care l-a evaluat sumar și a hotărât că e cazul să ceara părerea unui specialist. Dar pentru că în vremurile astea la spital nu ajungi decât  cu ambulanța, a ajuns la UPU cu ambulanța chemata de medic la cabinet.

Pe la 9 dimineața glumea în mesaje că s-a plimbat cu Salvarea… Pe la 4 după amiaza se plângea  că îi e foame. La UPU Iași poți sta o zi întreagă pe hol fără să îți întindă careva o sticlă cu apa sau un covrig.  Oleacă mai târziu ne-a spus că i-au dat în sfârșit ceva. Un antibiotic …iar după 7 nu a mai intrat pe mess.

Am sunat noi a doua zi dimineața și ne-a răspuns mama lui care ne-a transmis că e intubat. Că e în coma medicamentoasa… Ați încercat vreodată să aflați știri despre un pacient aflat într-un spital ieșean? Eu da. In principiu, după cum spunea un prieten „Dacă nu rostești numele potrivit, nu te baga nimeni în seama”  Mama lui nu a rostit numele potrivit și s-a luptat mai bine de o zi cu paznicii de la poarta că să își poată vedea copilul.

Copilul care făcuse în seara aceea stop cardio respirator în UPU Iași și ” nu a răspuns bine manevrelor de resuscitare”. De ce și cum…. a rămas necunoscut. La fel de necunoscut a rămas și motivul pentru care a murit după câteva zile în ATI.  Spre scârba mea, IML a scris pe certificatul de deces al unui om testat de mai multe ori in spital cu rezultat negativ , drept cauza a morții COVID-19.”, povestește un apropiat a lui Robert.