Povestea impresionantă a italianului de 101 ani care a supraviețuit pandemiei de gripă spaniolă și coronavirusului

Publicat: 30/03/2020 | 22:10

Povestea unui bărbat italian, în vârstă de 101 de ani, care s-a vindecat de coronavirus după ce anterior supraviețuise gripei spaniole, celui de-al Doilea Război Mondial și lagărelor naziste a emoționat toată planeta.

Bărbatul, numit de presa italiană domnul P, s-a născut în orașul Rimini, pe coasta de nord-vest a Mării Adriatice, în 1919, crescând între cele două războaie mondiale, potrivit AA.com

Testat pozitiv

Pentru că prezenta simptome, domnul P a mers la un spital din Rimini după ce a testat pozitiv COVID-19. Dar nu a avut nicio emoție pentru că nu era prima oară când se confrunta cu o pademie.

El este un supraviețuitor al pandemiei de gripă spaniolă din 1918 care a luat viața a 600.000 de italieni.

S-a născut în plină pandemie

Domnul P. s-a născut în 1919, în plină Gripă Spaniolă, estimată de Centrul pentru Controlul Bolilor a fi infectat 500 de milioane de oameni, adică o treime din populația lumii la vremea aceea. Apoi a fost prizonier în lagărere naziste, dar a supraviețuit și acelei încercări.

Speranță în Rimini

Potrivit Gloriei Lisi, viceprimarul orașului Rimini, personalul medical din spital era lipsit de speranță pentru bărbat, iar recuperarea a fost o minune. După ce a început să se recupereze de boală, a fost externat din spital.

Italia, îmbrăcată în negru

Doar sâmbătă Italia a raportat 889 de decese noi cauzate de coronavirus, ceea ce a adus numărul total de victime la 10.023, cel mai mare din lume.

Numărul de cazuri confirmate în țară a ajuns la aproape 92.500 și în timp ce peste 12.300 de persoane s-au recuperat din COVID-19.