Povestea emoționantă a unui bărbat cu cancer care a fost confirmat cu COVID-19 și s-a vindecat! „Când stăteam în pat, cu febră, îmi veneau tot felul de gânduri”

Publicat: 18/04/2020 | 09:58

Un cetățean britanic, stabilit și căsătorit în Spania, a trăit drama vieții lui în momentul în care a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. În vârstă de 56 de ani, bărbatul a fost diagnosticat cu cancer pancreatic în 2019 și avea imunitatea la pământ din cauza chimioterapiei. O minune, însă, l-a ajutat să învingă noul coronavirus.

În Spania, cea mai afectată țară din Europa la ora actuală, și a doua în lume, peste 19.000 de oameni au murit începând cu data de 13 februarie, apriția virusului în stat. Desigur, un mare număr de persoane s-a vindecat, în jur de 74,800, și mulți cu afecțșiuni preexistente, cum este și cazul lui Richard. Bărbatul credea că nu mai are nicio șansă în momentul în care a văzut cum îi arde fața de la febră.

Totul a început pe data de 16 martie, când britanicul a făcut o febră mare, iar opt zile mai târziu a fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19

CITEȘTE ȘI: Gafa de la care a plecat totul! Cine a adus, de fapt, coronavirusul în Europa și în România, implicit

Când am luat coronavirusul, m-am gândit: gata, asta a fost, nu mai am nicio șansă”, mărturisește bărbatul.

După aproape o lună de la apariția primelor simptome, bărbatul s-a vindecat, a refăcut testele și a fost confirmat negativ.

 „M-am gândit cât sunt de norocos. Sunt așa de bucuros. Dacă te uiți la statistici, mulți care au ce am eu nu reușesc să ducă și boala, să lupte și cu virusul. E aproape prea frumos să fie adevărat. Când mă uit la numărul celor care mor, mă tot gândesc: cum de sunt așa de norocos că am reușit să supraviețuiesc?”, a povestit Richard într-un interviu pentru Euronews.

CITEȘTE ȘI: Haos în Maramureș, chiar în Vinerea Mare! Nu a scăpat nici preotul, amendat cu 20.000 de lei

„Drama acestei boli este că sunt sute de oameni care mor în fiecare zi singuri, într-un pat de spital, doar cu o soră medicală alături, care îi ține de mână. Familiile își iau la revedere la intrarea în spital și nu știu dacă îl vor mai revedea vreodată pe cel drag, asta trebui să fie oribil”, spune Richard.

Bărbatul se gândea tot timpul la moarte. Mai ales că, cancerul pancreatic este pe locul 5 în Europa ca mortalitate.

Ce l-a ajutat să treacă peste?

„Când stăteam în pat, cu febră, îmi veneau tot felul de gânduri. Mă gândeam că nu-i voi putea avea pe toți copiii lângă mine (Richard are copii mai mari la Londra – n.r.), mă gândeam când i-am văzut ultima dată și că nu voi mai apuca să-mi văd nepoții. Dar din lupta cu cancerul am învățat că poți să-l învingi dacă gândești tot timpul pozitiv. Nu spun că trebuie să crezi că gata, te-ai vindecat, dar o gândire pozitivă te ajută cu adevărat”, spune Richard. El este încredințat că aceasta a fost arma care a funcționat și în cazul coronavirusului.

CITEȘTE ȘI: ECONOMIE. Fitch Ratings reconfirmă ratingul României și modifică perspectiva din

Richard nu știe cum a luat virusul. Spania a declarat stare de urgență la 15 martie, dar el deja nu mai ieșise de două luni din casă atunci când a fost testat pozitiv. Înainte de chimioterapie, pacienților li se fac în fiecare săptămână analize de sânge pentru a vedea nivelul imunității, iar doctorul său era mulțumit.